fbpx

Teden brezskrbnih počitnic

Teden brezskrbnih počitnic za otroke iz socialno šibkejših družin je za nami.

Otroci so se v soboto vrnili iz Debelega Rtiča, kjer so skupaj s Humanitarnim društvom Enostavno pomagam cel teden peli, plesali, se igrali in seveda kopali.
Za mnoge so bile to prve počitnice na morju, saj prihajajo iz socialno šibkejših družin, kjer nekatere zgodbe, ki jih živijo otroci in so jih prinesli s seboj niso lahke. Letos je bila to že 16. MIKova karavana otoškega smeha, kar pomeni, da je MIK Celje do danes omogočil teden brezskrbnih počitnic že več kot 1.900 otrokom.

V času MIKove karavane so skrb za otroke prevzeli MIKovi vzgojitelji, skupaj na čelu z vodjo MIKove karavane, Milanom Ninićem. Otrokom so pripravili dnevne aktivnosti od likovnih, glasbenih, kemijskih delavnic, kino večera, izleta z ladjico, lov na zaklad, druženja z rokometaši RK Celje Pivovarna Laško, pravljične večere, glasbeni večer z Ano Praznik in Dunjo Verhovnik ter seveda veliko dozo dnevnega kopanja.
Da so bili trebuščki polni in je bilo dovolj energije za vse dnevne aktivnosti, je skrbela ekipa Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli Rtič, za kar se zahvaljujemo tudi vodji mladinskega zdravilišča, mag. Ani Žerjal.

Na sredini počitniške avanture smo 150 otrok obiskali tudi zaposleni iz MIK Celja, skupaj z generalnim direktorjem Francijem Pliberškom. V družbi nasmejanih otrok smo preživeli krasen dan, kjer smo peli, plesali, se smejali in posladkali s torto, ki jo je dobrodelno pripravila Kavarna Cappuccino iz Slovenske Bistrice.

Dobrodelnost je naše gonilo, zato v tem slogu nadaljujemo tudi naslednje leto, ko bomo z MIKovo karavano otroškega smeha znova osrečili več kot 100 otrok in jim omogočili nepozabne počitnice na Debelem Rtiču.

16 MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 1
16 MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 2
16 MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 3
16 MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 4