Projektne rešitve > Zasteklitve

Steklene fasade

Steklene fasade so pogosta rešitev v sodobni arhitekturi poslovnih objektov, hotelov, sodobnih stanovanjskih kompleksov in poslovno-nakupovalnih centrov.

MIKove steklene fasade so več kot le ovoj stavbe, sestavljene so iz lahke aluminijaste konstrukcije, s prekinjenim toplotnim mostom in steklenim polnilom.

Prednost steklenih fasad je predvsem, da velike površine stekla omogočajo, da svetloba proseva globoko v objekt. Naravna svetloba, ki proseva v prostor za stekleno fasado daje uporabniku občutek prostornosti, odprtosti in povezanosti z naravo zunaj objekta. Steklene fasade dosegajo ustrezno toplotno izolativnost, zato se lahko uporabljajo tudi v pasivni gradnji.

Najpogosteje uporabljen sistem pri nas je fasada steber-prečka. Stebri in prečke so največkrat širine 50 mm, njihova globina pa se spreminja glede na statične zahteve fasadne konstrukcije.

Steklene fasade so poseben in edinstven produkt, ki zahteva veliko tehničnega znanja in izkušenj. Usposobljeni smo, da se pri izvajanju projektov vključimo že v fazi projektiranja, kjer v navezi z arhitektom in naročnikom poiščemo najboljše rešitve za posamezni objekt.

Panoramske zasteklitve

Panoramske zasteklitve dajejo neomejeno kreativnost in prepoznaven videz objekta. So izredno priljubljene v sodobni arhitekturi, ki stremi k čim večjim steklenim površinam, preko katerih se objekt povezuje in zliva z okoljem. Kakovostni aluminijasti profili s svojo trdnostjo in minimalističnimi linijami so osnova vseh večjih dimenzij panoramskih zasteklitev, ki jih ponujamo in dopuščajo neskončne možnosti zasteklitev novogradenj ali adaptacij v skladu s sodobnimi arhitekturnimi trendi in željami posameznika.

Prednosti dvižno drsne stene sta v prvi vrsti enostavno komfortno rokovanje pri odpiranju ter nizek prag elementa. Omogočena je poravnana izvedba v kolikor je na zunanji strani možen odvod vode. Omogoča velike odpirajoče površine ter večjo transparentnost elementa. Sistem sestavljajo fiksni in drsni elementi v različnih konfiguracijah.

Osnovne informacije:

Teža krila do 300 kg standardno,
posebne izvedbe do 400 kg
Maksimalne dimenzije krila 3000 x 3000 mm
Toplotna prehodnost Uw < 1,3 W/m2K
Steklo možnost uporabe stekla do
skupne debeline 52 mm

Panoramske stene bodo v primerjavi z dvižno drsnimi stenami vaš bivalni ali delovni prostor še dodatno odprle in zlile z zunanjimi površinami in okolico. Primerne so za prostore, ki jih želite dodatno osvetliti in si zagotoviti širok prehod in povezavo z zunanjimi površinami objekta. Odlikuje jih minimalna širina profila in možnost zasteklitev od tal do stropa. Prag in tla sta poravnana oziroma sta v isti ravnini, kar omogoča najvišje udobje za uporabnika stavbe ter dovršen izgled prostorov v objektu. Panoramske stene so izredno prilagodljivi elementi, ki so dobavljivi v različnih drsnih konfiguracijah, dopuščajo tudi možnost izvedbe odprtega vogala.

Osnovne informacije:

Teža krila do 500 kg
Širina krila do 3200 mm
Višina krila do 3500 mm
Toplotna prehodnost Uw < 1,6 W/m2K
Steklo možnost uporabe stekla do
skupne debeline 54 mm

Drsno zgibna oz. harmonika vrata pomagajo ustvariti moderne in prilagodljive bivalne ter tudi poslovne prostore. Omogočajo nadomestitev celotne stene in maksimalno odprtost prostora. Zasteklitve se uporabljajo v različnih konfiguracijah. Vse so na voljo z odpiranjem v notranjost ali zunanjost ter z nizkim ali visokim pragom.

Osnovne informacije:

Teža krila do 100 kg
Maksimalne dimenzije krila 900 x 3000 mm
Toplotna prehodnost Uw < 1,3 W/m2K
Steklo možnost uporabe stekla do
skupne debeline 44 mm

Panoramske stene bodo v primerjavi z dvižno drsnimi stenami vaš bivalni ali delovni prostor še dodatno odprle in zlile z zunanjimi površinami in okolico. Primerne so za prostore, ki jih želite dodatno osvetliti in si zagotoviti širok prehod in povezavo z zunanjimi površinami objekta.

Odlikuje jih minimalna širina profila in možnost zasteklitev od tal do stropa. Prag in tla sta poravnana oziroma sta v isti ravnini, kar omogoča najvišje udobje za uporabnika stavbe ter dovršen izgled prostorov v objektu. Panoramske stene so izredno prilagodljivi elementi, ki so dobavljivi v različnih drsnih konfiguracijah, dopuščajo tudi možnost izvedbe odprtega vogala.

Lažje jeklene konstrukcije

Izdelamo, sestavimo in montiramo vse vrste lažjih jeklenih konstrukcij. Izdelava konstrukcij je kvalitetna in prilagojena željam strank. Jeklene konstrukcije so zelo obstojne in praktično neuničljive ter imajo številne prednosti. So veliko lažje in cenovno ugodnejše od betona. Imajo odlično razmerje med lastno težo in nosilnostjo. Takoj ko je takšna konstrukcija postavljena, lahko nadaljujete z drugimi deli. Vzdrževanje jeklenih konstrukcij je enostavno. Uporabljamo jih lahko v kombinaciji z drugimi materiali, recimo steklom, kar jim povečuje estetsko vrednost.

 • hitra in enostavna izvedba,
 • dolga življenjska doba,
 • fleksibilnost pri morebitni dodelavi ali predelavi,
 • okolju prijazen material,
 • enostavno vzdrževanje.
 • nadstreške,
 • strešne konstrukcije,
 • podeste,
 • stopnice,
 • ograje,
 • balkone.

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE


   
  KDAJ NAMERAVATE INVESTIRATI? *
  zdajčez 3 meseceveč kot 6 mesecev  
  VRSTA OBJEKTA: *
  novogradnjaadaptacija  
  ZANIMA ME: *
   
  Stavbno pohištvo
  oknavrata  
  Zasteklitve
  steklene fasadepanoramske zateklitvelažje jeklene konstrukcije  
  Prezračevane fasade
  sistemi iz fasadnih ploščfasade iz kompozitnih plošč oz. pločevineopečne keramične ali kamnite fasade  
  Varnostni elementi
  anti-panik sistemi - vrata za izhod v siliprotipožarni sistemi  
  Zanima me tudi
  prezračevanje MIKrovent  
  KJE STE IZVEDELI ZA MIK? *
   
   
  Strinjam se s splošnimi pogoji.
  Da  
  SOGLASJE O UPORABI OSEBNIH PODATKOV NA PONUDBI *
  DaNe

  Da, podajam soglasje, da se lahko moji osebni podatki uporabijo, za izdelavo ponudbe, za katero sem oddal povpraševanje.

  Z izpolnitvijo tega povpraševanja in podajo soglasja, se strinjam in dajem družbi MIK, d.o.o. do preklica privolitev za obdelavo in uporabo mojih osebnih podatkov, ki jih obdeluje na podlagi izpolnjenega povpraševanja in jih uporabi zgolj za namene priprave in usklajevanja ponudbe, ki sem jo s tem povpraševanjem zahteval.

   

  Ne podajam soglasja.


  SOGLASJE O PREJEMANJU NOVIC IN AKTUALNIH OBVESTIL O PONUDBI *
  DaNe

  Da, želim prejemati MIKavne novice, izobraževalne vsebine in obvestila o aktualni ponudbi MIK d. o. o.

  S podajo soglasja dajem družbi MIK d. o. o. do preklica privolitev za obdelavo mojih osebnih podatkov, ki jih obdeluje na podlagi podatkov iz izpolnjenega povpraševanja, moje vključitve v sodelovanja pri nagradnih igrah in dogodkih v organizaciji ali soorganizaciji MIK d. o. o. (družabni dogodki, dobrodelno kolesarjenje, razstave, sejmi in drugi dogodki) moje uporabe spletnih storitev MIK Celje, mojih drugih poslovnih interakcij z MIK d. o. o. , za namen raziskovalnih in promocijskih aktivnosti, neposrednega trženja, ki vključuje oblikovanje meni prilagojenih ponudb na podlagi ocenjevanja in predvidevanja mojih interesov, ekonomskega položaja, potreb, ipd. prek navadne in elektronske pošte, kratkih SMS in MMS sporočil in telefona.

  Seznanjen sem z možnostjo, da lahko dano privolitev kadarkoli prekličem. To lahko storim s pisno izjavo, naslovljeno na MIK d.o.o., Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, oziroma na info@mik-ce.si ali na telefonski številki 080 12 24. MIK d. o. o. bo z obdelavo, ki temelji na preklicani privolitvi, prenehal najkasneje v 15 dneh po njenem prejemu. Prav tako sem seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov skladno z določili predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

   

  Ne želim prejemati MIKavnih novic, izobraževalnih vsebin in obvestil o aktualni ponudbi MIK d. o. o.

  * Obvezna polja

  Projektne rešitve > Zasteklitve