O podjetju > Politika vodenja kakovosti in ravnanja z okoljem

Politika vodenja kakovosti in ravnanja z okoljem

MIKovo osrednje poslovno in proizvodno  delovanje je usmerjeno v izdelavo in vgradnjo PVC, ALU, LES in LES/ALU okenskih sistemov in vhodnih vrat, razvoj, načrtovanje in izvedba celovitih rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov, načrtovanje in izvedba prezračevanih fasad, izdelava protipožarnih varnostnih vrat ter vgradnja garažnih in industrijskih vrat. Pomemben del našega poslovanja je tudi razvoj in proizvodnja lokalnih prezračevalnih sistemov MIKrovent. MIK Celje pa je tudi največji slovenski distributer letvic in materialov za uokvirjanje slik ter aktiven investitor in upravljalec ter prodajalec nepremičnin.

MIK d.o.o. in z njim povezana hčerinska podjetja zaposlujejo do 180 zaposlenih, ki se jim pridružuje še 100 zunanjih, pogodbenih sodelavcev. S številom zaposlenih sodimo v srednje velika zasebna podjetja, s predanostjo, znanjem in kvalitetnim delom naših zaposlenih pa v sam vrh slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva.

Z znanjem naših vrhunskih inženirjev in projektantov, lastnim razvojem in proizvodnjo ustvarjamo vrhunske rešitve za posodobitve ali nove zasteklitve objektov, ki omogočajo visoke energetske prihranke in dosegajo najvišje varnostne standarde. MIK stavbno pohištvo in lokalni prezračevalni sistem MIKrovent, ki omogoča konstanten dotok svežega in prečiščenega zraka v bivalne prostore z minimalnimi energetskimi izgubami, so razviti v skladu z našim osrednjim načelom delovanja: »Izboljšujemo kakovost bivanja«.

Zavezani smo k najvišjim merilom poslovnega in etičnega ravnanja. Svoje zaveze uresničujemo skozi vzpostavljen integriran sistem vodenja kakovosti in ravnanja z okoljem, ki je sestavni del enovitega sistema vodenja podjetja MIK d.o.o..

Spoštujemo tradicijo in zaupamo v naše vrednote, sodobna tehnologija in lastno znanje pa nam zagotavljata razvoj inovativnih produktov in rešitev, ki izboljšujejo kakovosti bivanja in življenja in postavljajo nove standarde na področju zasteklitve objektov.

Naši strateški cilji so vezani na zagotavljanje visoke kakovosti končnim uporabnikom in naravi prijaznih proizvodov, saj si stalno prizadevamo, da je odgovoren odnos do kakovosti in okolja nenehno vključen v vse dejavnosti v celotnem življenjskem obdobju proizvodov, usmeritev pa vgrajena v vse poslovne sisteme podjetja MIK d.o.o.

Vizija in strateški cilji

Postali bomo vodilni proizvajalec in ponudnik investicijskih, energetskih in arhitekturno estetskih rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov v JV regiji Evrope.

To pomeni, da stopamo po poti, ki nas bo pripeljala na mesto vodilnega proizvajalca in ponudnika energetsko učinkovitega PVC, ALU, les in les-ALU stavbnega pohištva in celovitih rešitev za zasteklitve človeku prijaznih prostorov v tem delu Evrope ter vodilni proizvajalec in trendsetter na področju lokalnih prezračevalnih sistemov.

Postati želimo eno izmed 10 najuglednejših in družbeno odgovornih podjetij v Sloveniji.

Temeljne vrednote ali MIK-ov duh:

Vrednote nas usmerjajo v našem vsakdanjem delovanju, so naš steber in smerokaz za naše delovanje. Vrednote MIKovega duha so naša prepričanja, ki nas oblikujejo in nam dajejo podporo in nas pri našem delu vodijo tako, da smo najboljši kot smo lahko.

Zaposleni z našim MIKovim duhom stremimo k vrednotam, ki omogočajo kakovostno opravljanje nalog, odpravljajo nepotrebno delo in vzpodbujajo pristne solidarne odnose med sodelavci, ter spodbujajo kreativnost, inovativnost, natančnost in učinkovitost.

5 stebrov MIKovega duha:

  1. Poštenost, odkritost in korektnost.
  2. Spoštovanje in skrb za sodelavce, kupce in dobavitelje.
  3. Partnerstvo, profesionalizem in strokovnost.
  4. Spodbujanje ustvarjalnih prispevkov vsakega sodelavca.
  5. Skrb za samoizpopolnjevanje, prenos znanja in izkušenj na sodelavce.

Poslanstvo:

Za naše stranke spreminjamo pogled na življenje in izboljšujemo kakovost njihovega bivanja in življenjskega sloga z:

  • dobrimi rešitvami okenskih sistemov, ki izboljšujejo kakovost bivanja z vidika: energetske varčnosti, estetike, varnosti, dobrega počutja, zaščite pred hrupom in enostavnim vzdrževanjem;
  • odličnim lokalnim prezračevalnim sistemom MIKrovent, ki je plod lastnega znanja, razvoja in proizvodnje, z nepremagljivimi rekuperacijskimi rezultati ohranjanja toplote notranjih prostorov;
  • okvirji, ki vdahnejo sliki in prostoru življenje;
  • z investicijami v nepremičnine, ki ponujajo višji nivo bivanja;
  • družbeno odgovornim udejstvovanjem, ki neposredno in posredno izboljšuje življenje v okolju, v katerem ustvarjamo in delujemo že 30 let.

Naša zagotovila kakovosti

VIZIJA MIK stremi k temu, da bo postal vodilni proizvajalec in celovit ponudnik IE2 (investicijskih, energetskih in estetskih) rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov v JV regiji Evrope. S kakovostnimi proizvodi nenehno izpolnjujemo zahteve in pričakovanja naših odjemalcev za povečevanje njihovega zadovoljstva ter veljavne zahteve, na katere smo pristali.

Priznani dobavitelji

MIK dela le z najboljšimi dobavitelji in proizvajalci osnovnega in dodatnega asortimana na svojem področju.

Računalniško vodena proizvodna linija

Natančnost izdelave vsakega spoja in izdelka je identična (1. in 10.000 izdelek sta enaka).

Kratki dobavni roki

MIK ima posluh za kupčeve želje in zahteve tudi kadar gre za dobavne roke.

Kakovostno svetovanje, proizvodnja in servis

Za pripravo na vgradnjo skrbijo  naši specializirani strokovnjaki.

Energetska izkaznica

Okna MIK omogočajo najvarčnejši energetski razred A in zagotavljajo do 30% prihrankov energije ogrevanja ali hlajenja.

Ekološki vidik izdelka

Vsi izdelki in materiali, ki so uporabljeni v procesu nabave, izdelave in vgradnje so okolju prijazni.

Ravnanje z okoljem

Zavezani smo za varstvo okolja, za izpolnjevanje obveznosti glede skladnosti in za preprečevanje onesnaževanja, saj si nenehno prizadevamo za povečanje energetske učinkovitosti s spremljanjem specifične porabe energentov (elektrika, plin, gorivo) ter za povečanje snovne učinkovitosti (ravnanje z odpadki, poraba surovin) in ostale družbene vplive (vpliv na dobavitelje..)

Nenehno izboljševanje

Nenehno izboljšujemo integrirani sistem vodenja kakovosti in  ravnanja z okoljem, s ciljem izboljšati učinek  sistema vodenja podjetja MIK d.o.o..

Direktor
Franc Pliberšek, u.d.i.a.
Vojnik,
8. 8. 2019

O podjetju > Politika vodenja kakovosti in ravnanja z okoljem