Projektne rešitve > Varnostni elementi

Protipožarni sistemi

Svoj dom in poslovne prostore zaščitite pred nevarnostjo požara z visokokakovostnimi estetsko dovršenimi protipožarnimi ALU zasteklitvami razredov EI30 ter EI60. Namenjena so preprečevanju širjenja ognja, dima in visokih temperatur po zgradbi v določenem časovnem obdobju. Protipožarne zasteklitve omogočajo visoko zvočno izolativnost, visoko stopnjo protivlomne zaščite (vse do RC3 varnostne stopnje) ter možnost nadgradnje okovja z antipanik okovjem.

Vse MIK protipožarne zasteklitve so testirane iz strani ZAG in imajo ustrezne certifikate (certifikat o nespremenljivosti lastnosti).

Protipožarna zasteklitev EI30

Zagotavljajo zaustavitev plamenov, dimnih plinov, vročine in sevanja za vsaj 30 minut pri maksimalni toplotni obremenitvi na element.

Vse požarne zasteklitve razreda EI30 so izdelana v skladu z STS (Slovensko tehniško soglasje) in ovirajo prehod vročine tako učinkovito, da se površina stekla, ki je neposredno izpostavljena plamenom, ne segreje za več kot predpisuje standard.

Protipožarna zasteklitev EI60

Zagotavljajo še daljše obdobje zaustavitve plamenov, dimnih plinov, vročine in sevanja in sicer za vsaj 60 minut pri maksimalni toplotni obremenitvi na element.

Vsa požarna vrata razreda EI60 so izdelana v skladu z STS (Slovensko tehniško soglasje) in ovirajo prehod vročine tako učinkovito, da se površina stekla, ki je neposredno izpostavljena plamenom, ne segreje za več kot predpisuje standard.

Anti-panik sistemi – vrata za izhod v sili

Počutite se varne v svojem domu ali poslovnih prostorih z varnostnimi vrati MIK za vaše izhode v sili. Vrata so opremljena z anti-panik okovjem, ki vam omogoča hiter zasilni izhod iz prostora v primerih, ko pride do nepredvidenih in nevarnih situacij.

MIKova vrata za izhod v sili ustrezajo zakonsko predpisanim normam in standardom in so opremljena z ustreznimi certifikati (certifikat o nespremenljivosti lastnosti izdan iz strani ZAG-a). Osnovna funkcija vrat z anti-panik okovjem je, da se v primerih višje sile in nevarnih situacij, hitro odprejo in vam omogočijo, da lahko zapustite prostor ali zgradbo v najkrajšem možnem času. Izbirate lahko med eno-krilnimi in dvokrilnimi vrati.

Izbirate lahko med dvema standardoma za izhod v sili z anti-panik okovjem:

Naprave za izhode ob paniki

To so naprave, primerne za prostore in stavbe, kjer je ob istem času navzočih veliko število ljudi, ki ne poznajo prostorov. Primeri takih objektov so šole, trgovski centri, bolnice, gledališča, kinodvorane, diskoteke, športni objekti in restavracije. Pozornost je treba posvetiti tlorisu stavbe in prostorov kakor tudi številu evakuacijskih poti in njihovim značilnostim. Ta navodila se nanašajo na zapahe za primer panike, ki so v skladu z zahtevami v evropskem standardu EN 1125.

Naprave za zasilne izhode

To so naprave, primerne za stavbe in prostore, kjer je manjše število ljudi, za katere ni mogoče sklepati, da so vsi dobro seznanjeni s prostori. Taki primeri so uradi in srednje velika zbirališča. Te naprave se priporočajo za najnižjo raven izhodnih vrat, kjer naprave za izhode ob paniki niso zahtevane. Ta navodila se nanašajo na naprave za zasilne izhode, ki se odpirajo z eno samo potezo in so v skladu z zahtevami v evropskem standardu EN 179.

Pri antipanik vratih je potrebno poleg zgoraj opisanega standarda izbrati tudi panik funkcijo.

Možne izvedbe panik funkcije:

Odklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa odklene, istočasno se vključi zunanja kljuka. Vrata so prehodna normalno iz obeh strani.

Zaklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa zaskoči v zaprt položaj, zunanja kljuka se odklopi – prehod iz zunanje strani možen samo s pomočjo ključa.

Panik funkcija
Iz notranje strani so vrata tudi ob zaklenjenem zapahu s pomočjo kljuke vedno prehodna. Po izvršeni panik funkciji ostane zunanja kljuka odklopljena.

Osnovni položaj
Vrata so iz obeh strani prehodna dokler je ključ v ključavnici.

Odklenjeno
Ključ se zavrti do konca v smeri odklepanja – vrata so prehodna iz obeh strani.

Zaklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa zaskoči v zaprt položaj, zunanja kljuka se odklopi, prehod iz zunanje strani ni možen.

Panik funkcija
Iz notranje strani so vrata tudi ob zaklenjenem zapahu s pomočjo kljuke vedno prehodna. Po izvršeni panik funkciji nastopi osnovni položaj.

Odklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa odklene, istočasno se vključi zunanja kljuka. Vrata so prehodna normalno iz obeh strani.

Zaklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa zaskoči v zaprt položaj, zunanja kljuka se odklopi – prehod iz zunanje strani možen samo s pomočjo ključa.

Panik funkcija
Iz notranje strani so vrata tudi ob zaklenjenem zapahu s pomočjo kljuke vedno prehodna. Po izvršeni panik funkciji ostane zunanja kljuka vključena – vrata so prehodna iz obeh strani (dostop reševalcev, gasilcev..) Vrata je potrebno ponovno zakleniti.

Odklenjeno
Vrata so iz zunanje strani prehodna samo s pomočjo ključa.

Zaklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa zaskoči v zaprt položaj.

Panik funkcija
Iz notranje strani so vrata tudi ob zaklenjenem zapahu s pomočjo kljuke vedno prehodna. Prehod iz zunanje strani možen samo s ključem.

Odklenjeno
Vrata so iz zunanje strani prehodna samo s pomočjo ključa.

Zaklenjeno
Zapah se z vrtenjem ključa zaskoči v zaprt položaj.

Panik funkcija
Iz notranje strani so vrata tudi ob zaklenjenem zapahu s pomočjo kljuke vedno prehodna. Po izvršeni panik funciji ostanejo vrata prehodna iz obeh strani (dostop reševalcev, gasilcev..). Vrata je potrebno ponovno zakleniti.

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE


   
  KDAJ NAMERAVATE INVESTIRATI? *
  zdajčez 3 meseceveč kot 6 mesecev  
  VRSTA OBJEKTA: *
  novogradnjaadaptacija  
  ZANIMA ME: *
   
  Stavbno pohištvo
  oknavrata  
  Zasteklitve
  steklene fasadepanoramske zateklitvelažje jeklene konstrukcije  
  Prezračevane fasade
  sistemi iz fasadnih ploščfasade iz kompozitnih plošč oz. pločevineopečne keramične ali kamnite fasade  
  Varnostni elementi
  anti-panik sistemi - vrata za izhod v siliprotipožarni sistemi  
  Zanima me tudi
  prezračevanje MIKrovent  
  KJE STE IZVEDELI ZA MIK? *
   
   
  Strinjam se s splošnimi pogoji.
  Da  
  SOGLASJE O UPORABI OSEBNIH PODATKOV NA PONUDBI *
  DaNe

  Da, podajam soglasje, da se lahko moji osebni podatki uporabijo, za izdelavo ponudbe, za katero sem oddal povpraševanje.

  Z izpolnitvijo tega povpraševanja in podajo soglasja, se strinjam in dajem družbi MIK, d.o.o. do preklica privolitev za obdelavo in uporabo mojih osebnih podatkov, ki jih obdeluje na podlagi izpolnjenega povpraševanja in jih uporabi zgolj za namene priprave in usklajevanja ponudbe, ki sem jo s tem povpraševanjem zahteval.

   

  Ne podajam soglasja.


  SOGLASJE O PREJEMANJU NOVIC IN AKTUALNIH OBVESTIL O PONUDBI *
  DaNe

  Da, želim prejemati MIKavne novice, izobraževalne vsebine in obvestila o aktualni ponudbi MIK d. o. o.

  S podajo soglasja dajem družbi MIK d. o. o. do preklica privolitev za obdelavo mojih osebnih podatkov, ki jih obdeluje na podlagi podatkov iz izpolnjenega povpraševanja, moje vključitve v sodelovanja pri nagradnih igrah in dogodkih v organizaciji ali soorganizaciji MIK d. o. o. (družabni dogodki, dobrodelno kolesarjenje, razstave, sejmi in drugi dogodki) moje uporabe spletnih storitev MIK Celje, mojih drugih poslovnih interakcij z MIK d. o. o. , za namen raziskovalnih in promocijskih aktivnosti, neposrednega trženja, ki vključuje oblikovanje meni prilagojenih ponudb na podlagi ocenjevanja in predvidevanja mojih interesov, ekonomskega položaja, potreb, ipd. prek navadne in elektronske pošte, kratkih SMS in MMS sporočil in telefona.

  Seznanjen sem z možnostjo, da lahko dano privolitev kadarkoli prekličem. To lahko storim s pisno izjavo, naslovljeno na MIK d.o.o., Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, oziroma na info@mik-ce.si ali na telefonski številki 080 12 24. MIK d. o. o. bo z obdelavo, ki temelji na preklicani privolitvi, prenehal najkasneje v 15 dneh po njenem prejemu. Prav tako sem seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov skladno z določili predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

   

  Ne želim prejemati MIKavnih novic, izobraževalnih vsebin in obvestil o aktualni ponudbi MIK d. o. o.

  * Obvezna polja

  Projektne rešitve > Varnostni elementi