Pogosta vprašanja in odgovori

Da boste lažje storili prvi korak k pravi odločitvi o nakupu, vas vabimo, da se z nami sprehodite skozi osnovne informacije in odgovore na vaša prva vprašanja. Vse ostalo bo lažje, saj boste lahko oblikovali svoje prve želje, ki jih bomo nadgradili v osebnem srečanju z našimi komercialisti. Lahko nam tudi pišete na naslov faq(at)mik-ce.si.

Kakšen je postopek za pridobitev ponudbe? Kako naj začnem?

Po telefonskem razgovoru ali preko elektronskega povpraševanja ste vzpostavili prvi stik z našim podjetjem.

Za pridobitev ponudbe boste opravili približne izmere odprtin na vašem objektu (izmerite odprtino od zidu do zidu).

Izmere lahko posredujete po telefonu, preko elektronske pošte, preko internet obrazca (zahtevek za ponudbo) ali se oglasite v Mik-ovem salonu.

Prejeli boste prvo informativno ponudbo, ki bo za vas povsem neobvezujoča.

Po prejemu ponudbe nas pokličite ali pa vas bomo poklicali mi.

Če ste za ponudbo naših izdelkov zainteresirani, vam bo izbrani komercialist poslal merilca, ki bo opravil točne meritve.

Koliko časa v povprečju traja od potrditve ponudbe in naročila do izvedbe?

Dobavni rok je odvisen od kompleksnosti in količine naročila: Izdelava standardnega programa MIKovega stavbnega pohištva (profi bela barva – bela barva, PVC) traja od 3 do 4 tedne. Rok za nestandardni program pa določimo skupaj, glede na potrebe in zmožnosti. Trudimo se, da vašim potrebam in željam ugodimo, zato semaksimalno prilagajamo.

Ali lahko okna dobimo v 2-3 delovnih dneh?

Nova okna in vrata lahko v nekaj dneh dobite iz naše zaloge stavbnega pohištva, ki jo lahko preverite tukaj.

Kateri okenski sistemi so v Mik-u najbolj prodajni?

Najbolj prodajani okenski sistem v MIK-u je Royal Line.

Kje vse se nahajajo vaši saloni?

Lokacije naših poslovalnic najdete tukaj.

Ali moram merilcu pripraviti kakšne detajle?

Pri novogradnji potrebujemo za meritev izdelan »vag ris« in tlorise posameznih nadstropij, pri adaptaciji pa nič, saj so tehnični detajli vidni iz objekta.

Kaj je pololiva?

Pri podobi vaših oken je odločilnega pomena zagotovo tudi pololiva ali kljuka, kot jo sicer imenujemo.

Kaj so distančniki?

Medstekelni distančnik je profil, ki ločuje stekla in je nameščen na robovih toplotno izolacijskega stekla. Njegova osnovna naloga je, da ohranja enakomerno razdaljo med stekli, preprečuje vsakršno izhajanje plina iz medstekelnega prostora in izboljša energijsko učinkovitost.

Imate morda tudi lesena okna?

V naši ponudbi stavbnega pohištva imamo lesena in prav tako tudi LES-ALU okna.

Ali imate okna po naročilu ali na zalogo?

Vsa okna izdelamo za stranko po naročilu, z izjemo zaloge, ki jo lahko preverite na naši spletni strani tukaj.

Odločili smo se za lesena okna, ker dihajo, a ne?

Lesena okna ne dihajo, saj sodobna tehnologija izdelave in kakovostna zaščita z debeloslojnimi okolju prijaznimi lazurami zagotavljata dolgotrajnost in stabilnost lesenih oken, ki površino lesa zaprejo.

Saj vi imate samo plastična okna, kajne?

V naši ponudbi lahko izberete med PVC, ALU, LES-ALU in lesenimi okni.

Ali je res RAL montaža bolj kvalitetna?

MIK RAL montaža je energijsko učinkovita montaža, ki zaradi svoje specifičnosti zagotavlja zmanjševanje izgube toplotne energije. MIK RAL montaža preprečuje vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza, ki škoduje izolativnim sposobnostim okna.

Zakaj bi imel 3-slojno steklo, če pa je 2-slojno ravno tako dobro?

Steklo je element okna, ki v največji meri vpliva na toplotno in zvočno izolativnost okna, saj predstavlja najmanj 70% celotne površine okna. Primerna izbira zasteklitve oken zagotavlja dodatno zvočno in toplotno izolacijo ter omogoča zaščito pred svetlob.

Na toplotno in zvočno izolativnost okna vpliva več dejavnikov, zagotovo pa je med njimi najpomembnejši dejavnik prav število stekel, saj imajo ta največ vpliva na toplotno prehodnost stekla.

Ali lahko izberemo dvoslojno zasteklitev, ali je na voljo zgolj troslojna?

Pri MIK Celje lahko izbirate med dvoslojno in troslojno zasteklitvijo, vendar našim strankam zaradi boljše zvočne in toplotne izolativnosti ter dolgoročnega prihranka, svetujemo troslojno zasteklitev.

Zakaj bodo nova okna manjša od obstoječih?

Pri menjavi oken, v primeru adaptacije, se pri demontaži stavbnega pohištva poškoduje špaleta, ki jo je potrebno pred vgradnjo oken popraviti. Prav tako je potrebno pustiti tudi prostor za vgradnjo poliuretanske pene, kar na koncu vse skupaj znese približno 10cm. Zavedati se tudi moramo, da so nova okna kvalitetnejša in zato tudi širša, kar dodatno vzame še nekaj prostora.

Mi lahko naredite ponudbo za standardne mere oken in vrat?

Vsaka ponudba je individualna in narejena po merah vašega objekta.

Potrebovali bi okno standardne velikosti, imate morda kakšna na zalogi?

Ponudbo stavbnega pohištva iz zaloge lahko preverite na tukaj.

Saj s PVC okni gremo lahko tudi na EKO sklad?

Fizične stranke lahko vlogo za pridobitev subvencije EKO sklada, vložijo zgolj v primeru adaptacij, ob nakupu lesenih in LES-ALU oken.

Vi PVC okna barvate s folijo?

MIKova PVC okna v različnih barvnih izvedbah odlikuje možnost izvedbe z akrilnim barvnim nanosom, ki podaljša življenjsko dobo vaših oken in ohrani sijoče barve, ki bodo dopolnile izgled vašega doma.

Akrilni barvni nanos je odporen na poškodbe, podaljša sijaj barv in se ne lušči, tako kot barvna folija ali barvana okna, ki jih ponujajo drugi proizvajalci.

Obstojnost in svetleče barve, ki jih zagotavlja akrilni nanos, so posledica posebnega postopka »koekstruzija«, v katerem so molekule akrilnega nanosa združene z molekulami osnovnega PVC materiala.

Zakaj ne morem imeti samo montaže - brez prevoza?

Nakup naših oken vključuje tudi prevoz, saj vam oken ne moremo montirati, če vam teh ne dostavimo.

Zakaj potrebujemo prezračevanje, če zračimo sami?

MIKrovent® v vaš bivalni prostor neprestano dovaja svež zrak s 100% izmenjavo zraka pri zaprtih oknih in poskrbi za do 95% ohranjanje toplote prezračevanja vašega bivalnega prostora. Kljub zračenju v hladnejših dneh, se vaš prostor ne ohlaja, med tem ko se poleti ne segreva. To uporabniku omogoča višje energijske prihranke pri gretju oziroma hlajenju prostora.