fbpx

Kako izboljšati kakovost zraka v zaprtih prostorih in preprečevanje širjenja virusov

Dusan Keber - Zakaj je prezračevanje pomembno za zdravje

Ustvarjanje zdravega bivalnega okolja, ki bo vplivalo na naše boljše počutje in zaščitilo prebivalce in uporabnike objektov še ni dovolj razširjeno.

Zato smo z organizacijo strokovnega seminarja »Kako izboljšati kvaliteto zraka v zaprtih prostorih in preprečevanje širjenja virusa.«, na eno mesto pripeljali priznane strokovnjake, znane tako na nacionalni kot tudi na svetovni ravni.

MIKova karavana otroškega smeha – Novinarska konferenca

Novinarska konferenca Debeli rtič - MIK Celje 2

Debeli rtič bo tudi letos od 26. 6. – 3. 7. 2021 preplavil otroški smeh, 150-it otrok iz socialno šibkejših družin, ki jih bomo pod projektom Mikova karavana otroškega smeha peljali na letovanje.

V ta namen je bila 26. maja, na Debelem rtiču organizirana novinarska konferenca, kjer je g. Pliberšek, generalni direktor podjetja MIK Celje, novinarjem predstavil letošnjo Mikovo karavano otroškega smeha, v katero bodo vključeni otroci iz Koroške, Savinjske in Goriške regije.

V MIK Celje zaradi novih inovativnih izdelkov v gradnjo inštituta in nove proizvodne dvorane

Franci Pliberšek - MIK Celje

V družbi MIK se že dolgo zavedamo, da je svež zrak pomemben za kakovostno bivanje, saj raziskave kažejo, da je zrak v prostorih kar do petkrat bolj onesnažen od zunanjega zraka. Zaradi širjenja koronavirusa z aerosoli je prezračevanje še nujnejše.

Zaradi ambicioznih ciljev in pričakovane rasti povpraševanja bomo jeseni začeli graditi nov inštitut in dvorano za proizvodnjo prezračevalnih sistemov.

Kako lahko dolgoročno poskrbimo za izboljšanje kakovosti notranjega zraka?

Izboljšanje kakovosti notranjega zraka

V času epidemije smo postali bolj pozorni na kakovost notranjega zraka. Kot vemo, je zrak v notranjih prostorih tudi do 5x bolj onesnažen kot zunanji.

Ena prvih držav, ki je prepoznala problem kakovosti zraka v notranjih prostorih je Francija, ki z letom 2023 v javnih stavbah uvaja obvezno merjenje kakovosti zraka.

Pogovor brez kravate: Franci Pliberšek, MIK Celje

Franci Pliberšek - MIK Celje

Kriza je lahko priložnost ali nevarnost, odvisno od tega, kako se človek odzove na situacijo.

Povsem naravno je, da ljudje dojemajo krizo kot nevarno, saj se soočajo z zaostrenimi razmerami, a kot je nekoč dejal Albert Einstein: »Sredi vsake krize leži tudi velika priložnost.«

Nobenega dvoma ni, da smo se znašli v kriznih razmerah. Kje so torej priložnosti?