Projektne rešitve > Prezračevane fasade

Sistemi iz fasadnih plošč

V ta sklop fasadnih sistemov z oblogo iz fasadnih plošč spadajo sistemi proizvajalcev, kot so Trespa, Resopal, Abet, FunderMax, Eternit. Vsi omenjeni sistemi temeljijo na enaki osnovi, razlike med posameznimi sistemi se pojavijo v sestavi zunanje fasadne plošče in nosilne podkonstrukcije le-teh.

Montaža fasadnih plošč

Montaža fasadnih plošč poteka tako, da se le-ta na podlago (beton, opeka) pritrdi s pomočjo osnovne podkonstrukcije. Osnovna podkonstrukcija je lahko postavljena vertikalno ali horizontalno, vendar je običajno postavljena vertikalno, saj lahko tako lažje dosežemo nemoten pretok zraka za fasadnimi ploščami, ki služi odvajanju odvečne vlage in za sušenje le-te in odvajanje odvečne toplote.

Osnovna pod konstrukcija je običajno pri vseh sistemih sestavljena iz aluminijastih profilov, pri nekaterih sistemih tudi les. Osnovna podkonstrukcija je na podlago pritrjena s posebni sidrnimi elementi na podlagi dopustnih obremenitev. Fasadne plošče se na osnovno podkonstrukcijo pritrjuje z vijačenjem, kovičenjem ali lepljenjem.

Različne izvedbe fasadnih plošč

Osnova vseh sistemov v tem sklopu je fasadna plošča različne sestave, debeline od 6mm pa tudi do 15mm. Fasadne plošče so dobavljive v različnih velikostnih formatih, odvisno od proizvajalca in v različnih barvah.

Format fasadne plošče se vedno izbere na način, da pri zapolnitvi posamezne fasadne površine, ob upoštevanju zahtev in želja arhitekta, dosežemo maksimalni izkoristek po obdelavi plošče. To običajno dosežemo s kombinacijo različnih velikostnih formatov fasadne plošče.

Fasade iz kompozitnih plošč oz. pločevine

V ta sklop fasadnih sistemov z oblogo iz kompozitnih fasadnih plošč ali pločevinastih fasad spadajo sistemi proizvajalcev, kot so Alcoa, Alucobond, Alucoil in podobni drugi sistemi na našem tržišču. Vsi omenjeni sistemi teh proizvajalcev temeljijo na enaki osnovi, razlike med posameznimi sistemi se pojavijo v sestavi zunanje fasadne plošče in nosilne podkonstrukcije le-teh.

Osnova vseh sistemov v tem sklopu je kompozitna fasadna plošča sestavljena iz zunanjega in notranjega aluminijastega sloja ter polietilenskega jedra oz. satovja različnih debelin ali za aluminijaste oz. jeklene plošče v primeru pločevinastih fasad, ki jih oblikujemo v različne sestave. V ponudbi naših rešitev, ki vam jih zagotavljamo, prevladujejo aluminijasti kompozitni materiali Reynobond in Alucobond, proizvajalca Alcoa.

Prezračevane fasade iz kompozitnih plošč oz. pločevine, zagotavljajo izredno ravnovesje med najboljšo toplotno zaščito zunanjih sten zgradbe na eni strani in visokimi oblikovalskimi zahtevami arhitektov in uporabnikov na drugi strani.

Opečne, keramične ali kamnite fasade

V podjetju MIK nudimo izvedbo vseh vrst prezračevanih fasad iz opeke, keramike ali kamna. Na slovenskem tržišču prevladuje sistem fasad iz keramične opeke Tonality, proizvajalca Creaton. Drugi dobavitelji so Argeton, NBK, Faveton, Laminam, Levantina in drugi.

Fasade iz keramične opeke, keramike ali kamna slovijo po veliki odpornosti na okoljske vplive, ter da po njihovi izvedbi ni potrebe po vzdrževanju. Obloge so različnih tipov. Pritrjujejo se lahko vidno ali nevidno. Z različnimi barvami lahko dosežemo različne vzorce in barvne kombinacije.

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE


   
  KDAJ NAMERAVATE INVESTIRATI? *
  zdajčez 3 meseceveč kot 6 mesecev  
  VRSTA OBJEKTA: *
  novogradnjaadaptacija  
  ZANIMA ME: *
   
  Stavbno pohištvo
  oknavrata  
  Zasteklitve
  steklene fasadepanoramske zateklitvelažje jeklene konstrukcije  
  Prezračevane fasade
  sistemi iz fasadnih ploščfasade iz kompozitnih plošč oz. pločevineopečne keramične ali kamnite fasade  
  Varnostni elementi
  anti-panik sistemi - vrata za izhod v siliprotipožarni sistemi  
  Zanima me tudi
  prezračevanje MIKrovent  
  KJE STE IZVEDELI ZA MIK? *
   
   
  Strinjam se s splošnimi pogoji.
  Da  
  SOGLASJE O UPORABI OSEBNIH PODATKOV NA PONUDBI *
  DaNe
  O soglasju o uporabi osebnih podatkov na ponudbi

  Da, podajam soglasje, da se lahko moji osebni podatki uporabijo, za izdelavo ponudbe, za katero sem oddal povpraševanje.

  Z izpolnitvijo tega povpraševanja in podajo soglasja, se strinjam in dajem družbi MIK, d.o.o. do preklica privolitev za obdelavo in uporabo mojih osebnih podatkov, ki jih obdeluje na podlagi izpolnjenega povpraševanja in jih uporabi zgolj za namene priprave in usklajevanja ponudbe, ki sem jo s tem povpraševanjem zahteval.

   

  Ne podajam soglasja.


  SOGLASJE O PREJEMANJU NOVIC IN AKTUALNIH OBVESTIL O PONUDBI *
  DaNe
  O soglasju o prejemanju novic in aktualnih obvestil o ponudbi

  Da, želim prejemati MIKavne novice, izobraževalne vsebine in obvestila o aktualni ponudbi MIK d. o. o.

  S podajo soglasja dajem družbi MIK d. o. o. do preklica privolitev za obdelavo mojih osebnih podatkov, ki jih obdeluje na podlagi podatkov iz izpolnjenega povpraševanja, moje vključitve v sodelovanja pri nagradnih igrah in dogodkih v organizaciji ali soorganizaciji MIK d. o. o. (družabni dogodki, dobrodelno kolesarjenje, razstave, sejmi in drugi dogodki) moje uporabe spletnih storitev MIK Celje, mojih drugih poslovnih interakcij z MIK d. o. o. , za namen raziskovalnih in promocijskih aktivnosti, neposrednega trženja, ki vključuje oblikovanje meni prilagojenih ponudb na podlagi ocenjevanja in predvidevanja mojih interesov, ekonomskega položaja, potreb, ipd. prek navadne in elektronske pošte, kratkih SMS in MMS sporočil in telefona.

  Seznanjen sem z možnostjo, da lahko dano privolitev kadarkoli prekličem. To lahko storim s pisno izjavo, naslovljeno na MIK d.o.o., Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, oziroma na info@mik-ce.si ali na telefonski številki 080 12 24. MIK d. o. o. bo z obdelavo, ki temelji na preklicani privolitvi, prenehal najkasneje v 15 dneh po njenem prejemu. Prav tako sem seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov skladno z določili predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

   

  Ne želim prejemati MIKavnih novic, izobraževalnih vsebin in obvestil o aktualni ponudbi MIK d. o. o.

  * Obvezna polja

  Projektne rešitve > Prezračevane fasade