fbpx

MIKova karavana otroškega smeha – Novinarska konferenca

Debeli rtič bo tudi letos od 26. 6. – 3. 7. 2021 preplavil otroški smeh, 150-it otrok iz socialno šibkejših družin, ki jih bomo pod projektom Mikova karavana otroškega smeha peljali na letovanje.

V ta namen je bila 26. maja, na Debelem rtiču organizirana novinarska konferenca, kjer je g. Pliberšek, generalni direktor podjetja MIK Celje, novinarjem predstavil letošnjo Mikovo karavano otroškega smeha, v katero bodo vključeni otroci iz Koroške, Savinjske in Goriške regije.

Novinarska konferenca Debeli rtič - MIK Celje 1

Podjetje MIK se že dolga leta vključuje v projekte, katerih namen je pomoč drugim, kot pravi gospod Pliberšek: “Že od nekdaj verjamem, da več, kot ljudem daješ, več ti vesolje vrne in več imaš, zato me dnevno vodi misel, da je moje poslanstvo tudi pomagati drugim, v kakršnikoli obliki, s poslovnimi nasveti, mentorstvom in ne nazadnje tudi finančno.”

Družbena odgovornost je ena ključnih vrednot našega podjetja, na kateri temelji uspeh podjetja MIK. Karavana otroškega smeha je veliko več kot le donacija projektu, je naš hišni projekt, ki je v 15. letih osrečil že več kot 1750 otrok.

Gostje okrogle mize Mikove karavane:

    • Franci Pliberšek, generalni direktor in lastnik podjetja MIK
    • Mag. Veronika Grmek Vilhar, vodja prodajnega trženja Mladinskega letovišča in zdravilišča RKS Debeli Rtič
    • Mag. Vesna Mikuž, predsednica RK Slovenija
    • Milan Ninić, predsednik celjskega humanitarnega društva Enostavno pomagam
    • Jerneja Mastnak, spremljevalka otrok s posebnimi potrebami

Družbeno odgovorni projekti so se pričeli že več kot 20 let nazaj, ko smo s sponzorstvom pričeli podpirati zgodbo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, z njimi smo osvojili tudi naziv evropskega prvaka.

Novinarska konferenca Debeli rtič - MIK Celje 2

MIKovci se zavedamo, da lahko z dobrimi deli vplivamo na kakovost življenja v okolici in tudi širši družbi. Prav to je tudi razlog, da sem se pred 16. leti odločil, da bom vračal okolici, v kateri delujem in se odločil, da bom v okviru družbeno odgovornih aktivnosti največ pozornosti namenil prav otrokom iz socialno šibkejših družin.”, kot pravi Franci Pliberšek, generalni direktor.

Na Debelem rtiču v letovišču Rdečega Križa Slovenija bodo otroke spremljali mladi in srčni spremljevalci celjskega humanitarnega društva Enostavno pomagam. Otrokom zagotovo ne bo dolgčas, saj je pripravljen pester celodnevni program.

Po besedah ga. Veronika Grmek Vilhar, vodja področja trženja mladinskega letovišča in zdravilišča Debeli Rtič, je letovišče Debeli rtič spodbudno in krepilno okolje za vse otroke, ki bodo del MIKove karavane otroškega smeha: “Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli rtič je center zdravja za otroke in druge ranljive skupine. Z enkratno lego, blagodejno mikroklimo ter ustreznimi sodobnimi medicinskimi, fizioterapevtskimi in gibalnimi kapacitetami že 65 let spodbujamo ter širimo vrednote zdravja in zdravega načina življenja. Z vsemi zdravstvenimi, izobraževalnimi in gibalnimi programi poskrbimo za krepitev imunskega sistema, socializacijo, pridobivanje samostojnosti in uresničujemo otrokove pravice do igre in počitka, do izražanja svojega mnenja in združevanja z drugimi.”

Zahvaljujemo se vsem prisotnim na okrogli mizi in novinarjem, ki so s svojim obiskom podprli projekt.
Poletne karavane se že nestrpno veselimo in držimo pesti, da otrokom in nam organizatorjem, nestabilne razmere glede virusa ne prekrižajo nepozabnega doživetja.