fbpx

Gradnja se lahko prične.

30. marca smo skupaj stopili na novo pot, ki smo jo obeležili s postavitvijo temeljnega kamna in časovne kapsule ter s tem napovedali pričetek gradnje Razvojnega centra MIK in Inštitut dr. Peter Novak in nove tovarne prezračevalnih naprav MIKrovent.

 

V kolikor sledite zgodbi MIKa, bi današnji dogodek slej ko prej pričakovali, saj ste zagotovo istega mnenja, da je direktor, gospod Pliberšek vizionar ter da ideje, ki jih ima v svojih mislih ne ostanejo le tam ali zapisane na listu papirja, pač pa jih s svojo ekipo tudi uresniči.
Tokrat bo nova zgodba povezana s prezračevalnimi napravami, podjetje MIK se bo tako poleg oken na zemljevid vpisal tudi kot proizvajalec slovenskih dvocevnih lokalnih prezračevalnih sistemov MIKrovent.
K projektiranju stavbe je povabil svojega sošolca, arhitekta Andreja Kalamarja s katerim sta skupaj lahko uresničila njegove sanje arhitekture in inženirstva v najboljši podobi. Za strojnega projektanta pa Mateja Jelena, odličnega učenca dr. Novaka. Hkrati gre za odlično energetsko varčno stavbo tako z geosondami, sončno elektrarno in prezračevalnimi napravami, v kateri bodo odlični pogoji za delo in snovanje novih izumov. Po napovedih, bo objekt zagotov sodil med najbolj energetsko učinkovite objekte v južni Evropi. Napoved otvoritve, ki bo 31. 5. 2023, na MIKov 33. rojstni dan, bo pomagal uresničiti izvajalec Remont.
Predstavil je tudi nov Inštitut s proizvodno halo, ki se bo raztezala na 6.400 m2. Od tega:
  • 3.200 m2 je namenjenih za proizvodnjo prezračevalnih naprav Mikrovent.
  • 3.200 m2 pa je namenjenih za razvoj, testne komore, show roomi, pisarne, pisarne za START-UPE in izobraževanja in tudi studio, kjer se bodo lahko START-UPI predstavljali svetu.
Slavnostnega dogodka se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj, gospod Zdravko Počivalšek. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo pozdravlja investicijo in poudarja, da to ni velik mejnik le za naše podjetje temveč za celotno okolje v katerem se bo novi objekt nahajal.