fbpx

17. MIKova karavana otroškega smeha

Letos se na Debelem rtiču odvija že 17. MIKova karavana otroškega smeha in s tem teden brezskrbnih ter brezplačnih počitnic za 100 otrok iz socialno ogroženih družin. Otroke je en avtobus pobral med Prekmurjem in Ptujem, drugi med Savinjsko dolino in Celjem. MIK Celje je s tem projektom omogočil nepozabne in brezskrbne počitnice že 2.000 otrokom, med katerimi so mnogi prvič na morju.

V času MIKove karavane za otroke skrbijo vzgojitelji iz Humanitarnega društva Enostavno pomagam, z vodjem in ustanoviteljem Milanom Ninićem. Da pa jim ni dolgčas, so vzgojitelji pripravili pester program, ki vključuje ustvarjalne in športne delavnice, pohode, kopanje, izlet z ladjico in še mnogo drugih dogodivščin.

Na sredini njihovega enotedenskega letovanja, smo jih obiskali tudi MIKovci skupaj z generalnim direktorjem Francijem Pliberškom. V dopoldanskem delu dneva je potekala novinarska konferenca in podelitev bona, ki ga je g. Franci Pliberšek podaril ga. Ani Žerjal, vodji mladinskega zdravilišča, za omogočeno letovanje otrok MIKove karavane. Prav tako se je zahvalil vsem sodelujočim in zaposlenim MIKu, ki so pomagali z organizacijo karavane ter vzgojiteljem iz Humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Otroci so v znak hvaležnosti g. Pliberšku sami ročno izdelali darilo ter zapeli himno karavane. Dogodek so popestrili tudi glasbeni gostje, skupina BePop Ladies, ki so tudi MIKove ambasadorke in Sebastian.

Dogajanje in uživanje se je nadaljevalo na plaži, kjer je otroke pričakal sladoled. Sledilo je kopanje, kosilo, počitek in ustvarjalne delavnice. Obiskale so jih članice ženskega nogometnega kluba Celje in jih naučile nekaj trikov z žogo ter član Rokometnega kluba Celje pivovarna Laško. Zvečer se je odvil še koncert presenečenja, kjer smo plesali in peli skupaj s skupino BePop Ladies ter Sebastianom.

Veseli smo, da smo tudi letos lahko omogočili toliko veselja in nasmehov.

Se vidimo prihodnje leto.

17 MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 5
17. MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 2
17. MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 3
17. MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 4