fbpx

Otvoritev stanovanjskega objekta Stara šola (Vojnik)

2. septembra smo slavnostno otvorili stanovanjski objekt Stara šola, ki ga je kot glavni investitor, skupaj s podizvajalci, obnovil naš direktor, Franci Pliberšek. Občina Vojnik je sedaj bogatejša za nov stanovanjski blok, ki prebivalcem nudi 43 stanovanj, v katerih si bodo lahko ustvarili zdrav in varen dom.
 
Direktor, Franci Pliberšek, velik človek, ki dnevne izzive spreminja v nove poslovne priložnosti, je leta 2021 prepoznal potencial v 12 let zapuščenem objektu Stara šola Vojnik ter sklenil, da bo z obnovo zgradbe someščanom zgradil nova stanovanja. Ideja o obnovi zgradbe je navdušila prav vse občane, saj so videli potencial in dodano vrednost sanacije objekta. Stavba je bila v času renovacije v celoti obnovljena, kar pomeni, da je bila opravljena popolna sanacija vodovodne instalacije, elektrike in ogrevanja, prav tako sta bili obnovljeni tudi streha in fasada.
 
Otvoritvena slovesnost je potekala pred stanovanjskim blokom, kjer je goste s svojim žametnim glasom uvodoma pozdravila mlada, talentirana pevka Nina Lampret iz Frankolovega. Besedo smo predali glavnemu investitorju in direktorju MIK Celje, Francu Pliberšku, ki je goste nagovoril s slednjo mislijo:
 
»Z idejo o prenovi, več kot 12 let zapuščenega stanovanjskega objekta Stara šola, sem se spogledoval kar nekaj časa, namreč zavedal sem se vložka, časa in truda, ki ga bo potrebno vložiti, da bodo stanovanja Stara šola znova zaživela. A vendar, moje večno poslanstvo je pomagati ljudem in iskanje novih izzivov, ki jih lahko realiziram v uspešen projekt. 
In to je bilo to, stanovanjski objekt Stara šola je bil projekt, s katerim bom pomagal someščanom in hkrati meni v izziv, da ta nebrušen diamant znova zasije v vsej svoji veličini. Zasije predvsem v okolišu, kateremu MIK Celje že vrsto let deluje, želi povračati in ga dopolnjevati.
 
Prav tako pa danes z velikim ponosom naznanjam gradnjo novih nadstandardnih stanovanj Vojniške terase, katerih gradnja se bo začela prihodnji teden in bodo vseljiva že jeseni 2023.«
 
Dogodka sta se udeležila tudi trenutni župan gospod Petre in nekdanji župan gospod Podergajs, ki sta bila enakega mnenja, da je blok pomemben za Vojnik in vsem v velik ponos. Stanovalcem sta zaželela lepo dobrodošlico v Vojniku, g. Pliberšku pa čestitala in se mu zahvalila za vse pogumne korake in doprinos občini Vojnik.
 
Dogodek je pospremil vojniški župnik g. Tone Perger in Vojniški moški pevski zbor, KUD France Prešeren.
 
Osrednji del dogodka se je zaključil s prerezom traku, ki je naznanil uradno otvoritev stanovanjskega bloka »Stara šola«.
 
Vrhunec dogodka je bila zagotovo napoved našega direktorja, ki je vsem navzočim naznanil, da se v prihodnjih dneh začne gradnja vila bloka Vojniške terase, ki bo vseljiv že prihodnjo jesen. Več o napovedanem projektu si lahko ogledate na www.vojniske-terase.si
 
V zaključnem delu je sledil ogled stanovanj in garažnih prostorov, v katerih so po uradnem delu proslavili otvoritev prenovljenega stanovanjskega bloka Stara šola.
 
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-03
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-03
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-01
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-04
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-05
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-06
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-07
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-08
220902-Otvoritev-stanovanjskega-objekta-Stara-sola-Vojnik-09