fbpx

MIKroventovi inovatorji znova predstavljali inovacijo na GZS

V sredo, 04. 07. 2018, se je ekipa MIKrovent mudila v Ljubljani na Gospodarski zbornici Slovenije, kjer se je pred številčno komisijo ponovno potegovala za zlato nagrado za inovativnost, tokrat na nacionalni ravni.

Direktor MIK Celje, Franci Pliberšek, in oče MIKroventa, Prof. Dr. Peter Novak, sta skupaj s člani ekipe (Rok Lah, Dušan Živković, Lorena Puhek ter Jasmina Brčina,) uspešno predstavljala prezračevalna sistema MIKrovent 60 in 120 pred številčno komisijo iz gospodarskega sektorja, GZS v Ljubljani.

Upamo, da je tudi veččlanska komisija GZS v Ljubljani prepoznala inovativni duh naprav MIKrovent ter da bo nagrada za inovativnost ponovno pristala v rokah MIKove inovativne ekipe.

Spomnimo

MIKrovent je bil v maju 2018 nagrajen z Zlatim priznanjem RGZC za inovativni napravi MIKrovent 60 in 120, z inovacijo pa so tako navdušili komisijo celjske regionalne gospodarske zbornice, da se je inovacija uvrstila tudi na izbor za najboljšo inovacijo leta na nacionalni ravni.

MIK Celje z novimi prezračevalni sistemi z rekuperacijo spada v kategorijo proizvodov, ki omogočajo večjo energijsko učinkovitost prezračevanja bivalnih in delovnih prostorov. Naprava je namenjena zagotavljanju zadostne količine svežega zraka v posameznem prostoru, saj z rekuperacijo toplote dosega izkoristek od 87 do vsaj 95 %, odvisno od pretočene količine zraka. Izdelek se lahko vgradi v razširjene okenske okvirje, roletne omarice ali samostojno na steno.

Razvojni dosežek v letu 2017, ki so ga pri RGZC nagradili z Zlatim priznanjem za inovacijo (pridobljeni tudi patenti) predstavljata prezračevalna sistema MIKrovent 60 in 120, ki sta v celoti plod domačega znanja, razvita in proizvedena v strokovnem delovnem timu enega največjih slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva MIK Celje v sodelovanju s strokovnim Inštitutom dr. Petra Novaka.

Več tudi na www.mikrovent.io

Avtorji inovacije so prof. dr. Peter Novak, Tadej Kresnik ter Dušan Živković

MIKroventovi inovatorji znova predstavljali inovacijo na GZS v Ljubljani - MIK Celje - 01
MIKroventovi inovatorji znova predstavljali inovacijo na GZS v Ljubljani - MIK Celje - 02
MIKroventovi inovatorji znova predstavljali inovacijo na GZS v Ljubljani - MIK Celje - 03