fbpx

MIK Celje prejemnik nagrade za inovativnost RGZC

Družbi MIK Celje zlato priznanje Regionalne gospodarske zbornice

V četrtek, 31. maja 2018, je Regionalna gospodarska zbornica Celje podelila priznanja najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2018. Na izboru je s 17 inovacijami sodelovalo 51 inovatorjev iz 11 podjetij. MIK Celje, eno vodilnih slovenskih podjetij na področju stavbnega pohištva, je prejel Zlato priznanje za inovativne prezračevalne sisteme z rekuperacijo MIKrovent, ki so plod lastnega razvoja in se s tem uvrstil v finale – izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri GZS.

MIK Celje z novimi prezračevalnimi sistemi z rekuperacijo spada v kategorijo proizvodov, ki omogočajo večjo energijsko učinkovitost prezračevanja bivalnih in delovnih prostorov. Naprava je namenjena zagotavljanju zadostne količine svežega zraka v posameznem prostoru, saj z rekuperacijo toplote dosega izkoristek od 87 do vsaj 95 %, odvisno od pretočene količine zraka. Izdelek se lahko vgradi v razširjene okenske okvirje, roletne omarice ali samostojno na steno.

Razvojni dosežek v letu 2017, ki so ga pri RGZC nagradili z Zlatim priznanjem za inovacijo (pridobljeni tudi patenti) predstavljata prezračevalna sistema MIKrovent 60 in 120, ki sta v celoti plod domačega znanja, razvita in proizvedena v strokovnem delovnem timu enega največjih slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva MIK Celje v sodelovanju s strokovnim Inštitutom dr. Petra Novaka.

Direktor, Franci Pliberšek, je ob tem povedal: »Ponosen sem na svojo ekipo in jim čestitam za opravljeno delo, katerega vrednost so prepoznali tudi pri regionalni gospodarski zbornici, hkrati pa se jim zahvaljujem za njihova prizadevanja, za nenehen razvoj in inovativno delo.«

Avtorji inovacije so prof. dr. Peter Novak, Tadej Kresnik ter Dušan Živković.

Prejemniki nagrade za inovativnost RGZC 2018 - MIK Celje - 3
Prejemniki nagrade za inovativnost RGZC 2018 - MIK Celje - 2
MIKrovent - Peter Novak - Zlato priznanje GZS 2018 - MIK Celje
MIKrovent - Zlato priznanje RGZC - 2018 - MIK Celje