fbpx

18. MIKova karavana otroškega smeha

V sklopu že 18. MIKove karavane otroškega smeha smo letos za teden dni na morje odpeljali 100 otrok iz koroške, celjske regije in Obsotelja. V vseh letih smo s svojim družbeno-odgovornim delovanjem poletne počitnice omogočili več kot 2100 otrokom iz socialno šibkih družin.
 
MIKova karavana otroškega smeha je veliko več kot samo donacija eni od dobrodelnih organizacij. Glavni cilj je pričarati nepozabne počitnice, polne zabavnih dogodivščin, saj tretjina otrok še nikoli ni bila na morju. Otroci so ves dan vključeni v pester program. Udejstvujejo se lahko v ustvarjalnih in športnih delavnicah, družabnih igrah, skupinskih animacijah, pustolovskih pohodih, se kopajo na plaži in v bazenu ter preživijo rokometni dan z rokometaši Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.
 
Direktor podjetja MIK Celje je skupaj s predsednico Rdečega križa Slovenije Ano Žerjal ob 10. obletnici MIKove karavane na Debelem rtiču zasadil drevo prihodnosti, ki simbolizira predanost podjetja dobrodelnosti in družbeni odgovornosti. Dogodek v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije je spremljal bogat program s sprejemom in pogostitvijo, uvodnim nagovorom predstavnikov MIKove karavane, slavnostno podelitvijo bona in nastopom otrok. Za glasbeno poslastico so poskrbeli skupina Bepop in Sebastian otroke pa je obiskala tudi izjemna slovenska judoistka in olimpijska zmagovalka Tina Trstenjak.
 
»Naša velika želja ostaja s tem projektom vzbujati pri naših zaposlenih, strankah in poslovnih partnerjih empatijo do socialno šibkejših ter spodbujati proaktivno in odgovorno delovanje v naši družbi. Eden od ciljev MIKove karavane otroškega smeha je tudi ozaveščanje javnosti o pomenu pomoči socialno šibkejšim in spodbujanje slovenskega zasebnega gospodarstva k podobnim projektom,« je zaključil Franci Pliberšek.
18. MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 4
18. MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 3
18. MIKova karavana otroskega smeha - MIK Celje 2