Domov  >  Prezračevanje  >  Boljša klima  >  Zakaj zračimo?

Zakaj zračimo?

Se bojite, da boste imeli po menjavi oken težave s kondenzacijo, s slabim in porabljenim zrakom ter posledično težave z zdravjem?

Zakaj pride do težav s kondenzacijo?

Sodobna okna so zaradi energetske varčnosti postala bistveno bolj zatesnjena, kar pa poleg zagotavljanja minimalnih izgub toplotne energije povzroča tudi zadrževanje nekakovostnega zraka in vlage v prostoru. Pojav kondenzacije v stanovanjskih prostorih pred kakšnimi 30-imi leti skorajda ni bil prisoten, saj okna niso tesnila niti približno tako dobro, kot tesnijo danes.

Sodobna okna bolje tesnijo in toplotno izolirajo

Sodobna, dobra okna imajo v primerjavi s starimi okni veliko boljše tesnjenje in toplotno izolativnost, ki pa onemogoča pihanje skozi špranje in s tem zmanjša zračenje. Včasih se je zaradi slabšega tesnjenja oken v prostoru samodejno zamenjalo več zraka, danes pa moramo za prezračevanje poskrbeti sami.

Prostore lahko zračimo na več načinov:

  • z naravnim zračenjem, torej z odpiranjem oken in pri tem veliko izgubo toplote ali
  • z umetnim prislinim prezračevanjem, ki lahko ima vgrajeno tudi napravo za rekuperacijo toplote zraka in omogoča prezračevanje prostorov na energijsko učinkovit način.

Prezračevalni sistemi MIK vam omogočajo kakovostno prezračevanje in onemogočajo rosenje

PVC okna MIK ponujajo rešitev odpravljajo nevšečnosti zaradi pojava rosenja, saj jih lahko opremite z osnovnim okenskim prezračevalnim sistemom GECCO, ki samodejno zagotavlja optimalno menjavo zraka v prostoru. PVC okna MIK kakor tudi lesena okna MIK pa lahko opremite tudi z inovativnim prezračevalnim sistemom MIKrovent, ki ima vgrajen rekuperator toplote in zagotavlja učinkovito prezračevanje z minimalnimi toplotnimi izgubami.
Več o posameznih prezračevalnih sistemih MIK si preberite na naših spletnih straneh:

Zahtevajte ponudbo

Izpolnite obrazec desno z e-pošto in telefonom, če želite, da vas kontaktiramo in skupaj poiščemo najboljšo rešitev za vas.
Izberite povezavo Zahtevajte ponudbo, če želite izpolniti razširjen obrazec za pripravo ponudbe.


4 + 1 =
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih