fbpx

Radon končno postaja prepoznan sovražnik našega zdravja

Koliko od nas vsak dan hodi na delo v poslovne prostore, ki se nahajajo v pritličju?

Koliko nas je takšnih, ki imamo večino dnevnih bivalnih prostorov v pritličju, v katerih se sproščamo, družimo in v njih preživimo večino prostega časa?

Kaj pa naši bivalni kletni prostori, v katerih mnogi najdemo prostor za svoje hobije, domačo pralnico, sušilnico in likalnico, prostor v katerem pripravljamo ozimnico in ali opravljamo hišna popravila?

Tako je, vse to so prostori v katerih na nas prežI skriti sovražnik – radon.

Radon - MIKrovent - Prezračevanje - MIK Celje

V zadnjem času slovenski mediji vedno bolj prepoznavajo in poročajo o problematiki vpliva radona na naše zdravje. Uprava RS za sevanje ugotavlja, da radon vsako leto ubije celo več slovencev kot prometne nesreče.

Radon na naše zdravje vpliva najbolj v kletnih in pritličnih prostorih, ker se zadržuje večinoma tik nad tlemi. Sploh so problematični deli Slovenije, za katere so značilna porozna tla, kot so značilna za kraški svet.

Vabljeni, da si preberete spodnji članek in se podučite, kje in kako vse nam lahko škodi radon.
https://bit.ly/2MIAmy8

V MIK Celje pa ponujamo učinkovito rešitev v boju z Radonom – redno in konstantno prezračevanje vaših kletnih in pritličnih prostorov s lokalnim prezračevalnim sistemom MIKrovent z rekuperacijo in možnostjo nadgradnje s senzorjem, ki beleži vrednosti Radona v prostoru in glede na njihov presežke kontrolira in avtomatsko povečuje pretok zraka pri prezračevanju z MIKroventom.