Domov  >  Okna  >  MIK okna  >  Montaža oken  >  Tipi montaže oken

Tipi montaže oken

Izbrano okno moramo pravilno in kakovostno vgraditi. Poleg klasične montaže, vam v MIK-u zagotavljamo vgradnjo oken z napredno EKO montažo ali energijsko varčno MIK RAL montažo. MIK-ovi strokovnjaki za vgradnjo oken vam bodo pomagali izbrati najbolj ustrezno montažo za vaš objekt, saj je izbor montaže odvisen od materiala iz katerega so vaša okna, kot  tudi od objekta, katerega želite zastekliti.

Dodatno kakovost montaže zagotavljamo z računalniško vodenimi vnaprej pripravljenimi izvrtinami za vijačenje, ki sledijo RAL smernicam in zahtevam po strogi natančnosti in doslednosti vijačenja. Vijačenje MIK PVC okenskih sistemov poteka skozi železne ojačitve v okenskem okvirju, kar zagotavlja dodatno stabilnost okna, saj teža okna tako ni le na profilu samem temveč se razporedi tudi na železno ojačitev.

Okna MIK lahko vgradimo po naslednjih principih montaže:

Klasična montaža

Klasična montaža oken in stavbnega pohištva je najpogostejši način vgradnje oken v Sloveniji. Okvirje  pritrdimo v zid z vijaki, spoj med oknom in zidom pa zapolnimo s poliuretansko peno (t.i. Purpen).

Eko montaža

EKO montaža je okolju prijazna in cenovno ugodna izvedba montaže stavbnega pohištva. Za tesnjenje spoja med steno in stavbnim pohištvom uporabimo patentirano trajno elastično  mehkocelično peno na vodni osnovi. Uporabljen material ima specifično sposobnost nenehnega raztezanja in krčenja kar omogoča sprotno prilagajanje temperaturnim in vremenskim razmeram in tako zagotavlja visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. EKO montažo svetujemo pri obnavljanju starejših hiš. EKO montaža oken varuje okolje in skrbi za varčnost.

MIK RAL montaža

MIK RAL montaža je energijsko učinkovita montaža, ki zaradi svoje specifičnosti zagotavlja zmanjševanje izgube toplotne energije. MIK RAL montaža preprečuje vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza, ki škoduje izolativnim sposobnostim okna.

Pri MIK RAL montaži uporabljamo na notranji strani stika zidu in okna kot tesnilo paronepropustno maso FD 300, trajno elastična mehkocelična pena pa zapolnjuje prostor med okvirjem in steno in deluje kot odličen toplotni izolator. Tako so spoji pri MIK RAL montaži paronepropustni iz notranje strani in vodoodporni iz zunanje strani, kar omogoča prehod pare iz prostora v okolje, ne pa tudi obratno. Oba specifična materiala, ki ju uporabljamo pri MIK RAL montaži sta narejena iz okolju prijaznih surovin in ju uporabljamo ekskluzivno v MIK-u.

MIK RAL montažo priporočamo pri vgradnji stavbnega pohištva v novogradnje, obvezna je pri gradnji pasivnih in nizkoenergijskih hiš, saj je izjemno energetsko učinkovita in tako kot vse ostale vrste montaž, ki jih izvajamo v našem podjetju, skladna z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb.

Zakaj vam priporočamo RAL montažo?

Kot strokovnjaki na področju energetsko učinkovitih prenov,  vam svetujemo RAL montažo, ki je skladna z veljavnimi  predpisi o toplotni zaščiti stavb in bo v prihodnjih letih postala obvezna tudi v Sloveniji.

 

 

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih