Domov  >  Okna  >  MIK okna  >  Montaža oken

Montaža oken

Kakovostna montaža oken, pa naj gre leseno okno,  PVC okno ali ALU okno, je ključnega pomena. Ne glede na to, ali menjujete stara okna ali gre za novogradnjo, stik med stavbnim pohištvom in steno mora biti dobro zatesnjen, da zagotovimo in ohranimo toplotno iz zvočno izolativnost oken. 

MONTAŽA OKEN – POTEK DELA

Zaupajte montažo oken izkušenim strokovnjakom podjetja MIK, ki bodo svoje delo opravili kakovostno in skladno z vsemi tehničnimi zahtevami, ter vam tako zagotovili dolgotrajno uporabo oken in 10-letno sistemsko garancijo.

  • MIK-ovi monterji vam bodo pravočasno dostavili naročeno stavbno pohištvo.
  • Vodja monterske ekipe vas bo seznanil s potekom in podrobnostmi poteka montaže.
  • Monterska ekipa bo zaščitila tla in neposredno izpostavljena področja v bližini katerih se opravlja demontaža/montaža oken.
  • Sam postopek montaže se prične z niveliranjem oken v zidne odprtine - določitev prave višine, globine in kota vgradnje okna z laserskim merilnikom in vodno tehtnico.
  • Naslednja faza je vijačenje okvirjev v zidne odprtine in tesnjenje z izbranim tesnilom. Postopek izvedbe te faze je odvisen od tega ali ste se odločili za klasično montažo, EKO montažo ali MIK RAL montažo.
  • Ob zaključku montaže, boste skupaj z vodjo monterske ekipe opravili ogled opravljenega dela in preverili vse vgrajene elemente. Razložili vam bodo pravilno uporabo vgrajenih elementov in vas seznanili z osnovnimi pravili za vzdrževanje.
  • MIK-ovi monterji vam bodo izročili tudi navodila za uporabo in vzdrževanje oken MIK in vas pozvali, da jih v primeru kakršnih koli vprašanj kontaktirate. Z veseljem vam bodo pomagali.

Kakšna je kakovostna montaža oken?

O kakovostni montaži oken govorimo, kadar je okno ali katerikoli drugi kos stavbnega pohištva v odprtino vstavljen skladno z vsemi tehničnimi postopki in zakonitostmi in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken.

Spoj med zidom in oknom mora biti pravilno zatesnjen,  brez vidnih odprtin ali poškodb okenskega okvirja, da zagotovimo toplotno in zvočno izolativnost oken. 

Okensko krilo mora biti vstavljeno tako, da niti krilo niti okvir okna nista mehansko poškodovana, da ne prihaja do zatikanj, da krilo ni povešeno in se brez težav zapira in odpira.

Pololive, kot imenujemo kljuke, morajo biti fiksno in trdno nameščene.

MIK-ovi nasveti pred in po montaži

Priporočamo vam, da ste ob prihodu in zaključku dela monterske ekipe doma, da vam bodo naši strokovnjaki na licu mesta razložili posamezne postopke montaže in boste skupaj z vodjo ekipe pregledali opravljeno delo in prevzeli objekt.

Izbrali ste kakovostna okna - izberite tudi pravilno vrsto montaže!

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih