Domov  >  Novice  >POJASNILO SPOŠTOVANIM STRANKAM PODJETJA MIK d. o. o.

24.03.2020

POJASNILO SPOŠTOVANIM STRANKAM PODJETJA MIK d. o. o. o začasni omejitvi/zaustavitvi delovnih procesov podjetja zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa in posledično sprejetih ukrepih Vlade RS

Spoštovani,

glede na razglasitev epidemije KORONAVIRUSA SARS – CoV -2 (COVID – 19), s strani Vlade Republike Slovenije in pristojnih inštitucij ter ministrstev RS, z dne 12.03.2020, na podlagi 7. člena Zakona o nalezljivih boleznih, so bili sprejeti tudi mnogi ukrepi, ki vplivajo na naše običajno življenje in delovni ritem:

zaprtje varstveno – izobraževalnih ustanov, omejevanje prehoda na mejah, umirjanje javnega življenja, uvedba dela na domu, začasna prepoved in omejitve javnega prevoza potnikov v RS, začasna prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS, ter drugi.

V skladu z zadnjo omejitvijo, smo tudi v podjetju MIK Celje, v skladu z našo zavezanostjo družbeno odgovornemu delovanju, sprejeli vrsto ukrepov, z namenom preprečitve širjenja virusa in z odgovornostjo do zdravja naših strank in varnosti vaših naročil, ki ste nam jih zaupali, ter z odgovornostjo do zdravja naših zaposlenih in državljanov RS.

NEMOTEN POTEK DELOVNIH PROCESOV IZ DOMAČIH PISARN

Tako smo z dnem 16. 3. 2020 sprejeli odločitev o delu prodajne službe in vseh podpornih služb, ki skrbijo za tehnično pripravo vaših naročil, iz domačih pisarn in organizirali delovne procese tako, da nemoteno tečejo. Naši prodajni svetovalci so vam na voljo preko e-pošte in telefonskih številk, ki jih najdete na svojih ponudbah. Prav tako imajo popolno podporo tehnične priprave dela, ki skrbi za pravilne tehnične izrise elementov in detajlov stavbnega pohištva po katerih ste povpraševali in smo vam zanje že izdelali ponudbo.

Trenutno so z uredbami Vlade RS, zaustavljene le meritve in montaže na vaših objektih.

ZAČASNA ZAUSTAVITEV DELA PROIZVODNJE IN MONTAŽ

Z dnem 18. 3. 2020 smo v MIK Celje sprejeli odločitev, da začasno zaustavimo delo v proizvodnji (predvidoma jo bomo ponovno vzpostavili v tednih po 30. 3. 2020) in zaradi preventivnih in omejitvenih ukrepov glede širjenja virusa do nadaljnjega, posledično prekinemo z izvajanjem montaž in jih zamaknemo na kasnejše obdobje, ko bodo tovrstna dela po odloku Vlade RS in pristojnih ministrstev znova dovoljena. 

Zaradi izrednih razmer (na katere kot izvajalec nimamo vpliva, niti jih nismo mogli pričakovati), je po 153. členu Obligacijskega zakonika (OZ) podan razlog višje sile, ki nam bo časovno onemogočal pričetek del, kot smo ga predvideli. 

Ko bodo sprejeti vladni ukrepi razveljavljeni, oziroma, ko bo izvajanje delovnih procesov varno za naše zaposlene in posledično tudi za državljane RS, bo lahko nemudoma steklo tudi samo delo na terenu – montaže, za kar budno spremljamo tudi objave SBC-ja, OZS-ja in GZS-ja.

VZPOSTAVLJANJE DELA PROIZVODNJE V DANIH RAZMERAH PO 30. 3. 2020

Glede na našo računalniško vodeno proizvodnjo stavbnega pohištva, ki nam že zdaj omogoča primerno varnostno razdaljo med delavci (od 2 do 3 m), ki delajo v proizvodnji. V naslednjih tednih bomo vzpostavili vse zdravstveno varne in družbeno odgovorne ukrepe za ponovno vzpostavitev proizvodnih aktivnosti v tednih po 30. 3. 2020  (z vključujočo zaščitno opremo za naše proizvodne delavce ter razporejamo delovne izmene, tako da bo zagotovljena varnostna razdalja vsaj 2 do 3 m med delavci za proizvodno linijo). 

Zavedamo se neprijetnosti, ki jih povzroča zamik vseh montaž in terenskega dela na kasnejše obdobje, a zagotavljamo vam, da bomo v tednih od 30. 3. 2020 dalje v našem podjetju poskrbeli, da se bodo potrjena naročila za vaše stavbno pohištvo nemoteno proizvajala in se skladiščila v našem skladišču, vse dokler ne bo ponovno možno izvajati montaž na terenu. 

NEMOTENE DOBAVE MATERIALOV ZA PROIZVODNJO VAŠEGA STAVBNEGA POHIŠTVA

Poudariti želimo, da imamo blago v proizvodnji na zalogi, prav tako smo v stalnih stikih z našimi glavnimi dobavitelji (Wicona, Gealan, Schüco,…), ki nam zaenkrat zagotavljajo nemotene dobave, saj njihove proizvodnje nemoteno delajo. Motene so le dobave senčil in nekaterih dodatkov. 

IZVEDBA NAROČIL STAVBNEGA POHIŠTVA ZA NAROČNIKE IZVEN SLOVENIJE

Ker je zaradi trenutnih razmer zaustavljeno izvajanje montaž tudi v drugih državah (Nemčija , Avstrija, ZDA), v katerih poslujemo, bomo že izdelane elemente stavbnega pohištva dostavili končnim naročnikom, brez izvedbe montaže na posameznih objektih. Prav tako bomo s tem sistemom nadaljevali tudi po ponovni vzpostavitvi proizvodnje in ob nadaljnjem omejevanju izvajanja montažnih del.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje našemu podjetju. V MIK Celje dnevno sprejemamo vse potrebne ukrepe, da zaščitimo vas, naše spoštovane stranke, vaša povpraševanja in že potrjena naročila, ob upoštevanju zaščite zdravja naših zaposlenih in z odgovornim obnašanjem do zaščite zdravja vseh državljanov RS in evropskih ter drugih držav, v katerih poslujemo.

S spoštovanjem in z veliko zahvalo za vaše razumevanje dane situacije, v kateri smo se znašli ter z upanjem na svetlo prihodnost v času po trenutni krizi, vas lepo pozdravljamo,

direktor MIK Celje, Franci Pliberšek z upravo in vsemi zaposlenimi.

Vojnik, 23.03.2020
MIK, d.o.o.
Franc Pliberšek, u.d.i.a.,
generalni direktor

 

 


Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih