Domov  >  Novice  >

OBISKALO NAS JE 100 DIJAKOV iz SEŠ KOPER IN MARIBOR

13.02.2018

MIKovci smo Pustni torek preživeli v družbi 100 dijakov iz dveh srednjih ekonomskih šol - Srednje ekonomske poslovne šole iz Kopra ter Srednje ekonomske šole iz Maribora. Bodoči podjetniki so v Celju obiskali Mednarodni sejem učnih podjetij in si v sklopu tega MIK Celje ogledali kot zgledno podjetje.

Sejem učnih podjetij je tekmovanje, ki je za dijake priložnost, da prikažejo svoje delo širši javnosti in tudi v praksi doživijo svoje prve poslovne izkušnje – promocija podjetja, trgovanje, navezovanje poslovnih stikov. Cilji takšnega tekmovanja so širjenje in poglabljanje pomena učnih podjetij, odkrivanje in spodbujanje inovativnih dijakov, motivacija za nadaljnje delo in spodbujanje druženja mladih iz različnih šol. 

 

Obisk dijakov minil v znamenju predstavitve inovativnih rešitev za izboljševanje kakovosti bivanja

MIKavna ekipa je poskrbela za predstavitev procesov znotraj podjetja, skupino dijakov pa je popeljala tudi skozi voden ogled proizvodnje, kjer so si ogledali, kako poteka proizvodnja stavbnega pohištva ter prezračevalnih sistemov MIKrovent.

Ekipa zbranih je z zanimanjem prisluhnila tudi predstavitvi MIKovega razvojnega centra Prof. Dr. Petra Novaka, ki v MIKu že 3. leto zapored uspešno deluje in je v veliko pomoč pri razvoju in testiranju novih tehnologij v podjetju.

 

 

 


Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih