Domov  >  Zasteklitve  >  Zimski vrtovi  >  Montaža

Montaža

Kakovostna montaža zagotavlja varnost in trajnost vašega zimskega vrta!

Pri projektiranju zimskega vrta je treba nujno preveriti in zagotoviti primerno nosilnost temeljev ali podlage za zimski vrt. Dobri temelji so osnova, ki zagotavlja stabilnost in posledično varnost zimskega vrta. Kako varčen in trajen bo vaš zimski vrt je odvisno tudi od pravilnosti izvedbe spojev vrta s fasado hiše. Zato prepustite izvedbo vašega zimskega vrta strokovnjakom, ki vam bodo poleg kakovostnih materialov zagotovili tudi kakovostno montažo, za dolgo in varno uživanje v vašem domu.Poleg klasične montaže oken in zimskih vrtov, vam v MIK-u ponujamo tudi MIK RAL montažo in EKO montažo.Le pravilna in kakovostna izvedba detajlov postavitve in montaže zimskega vrta prepreči nastajanje toplotnih mostov (to so mesta, kjer prihaja do drastičnega povečanja prehoda toplote) in s tem nezaželeno kondenzacijo oz. rosenje stekel ter zagotavlja trajno, energijsko varčno in prijetno bivanje v vašem zimskem vrtu.

Zagotovila kakovosti izvedbe in montaže zimskih vrtov MIK:

Spoj stene zimskega vrta in temelja oziroma AB plošče:

Elementi stene zimskega vrta so fiksno postavljeni na ustrezni temelj. Visoko kakovost tesnjenja med steno in podlago je zagotovimo s PVC vodnim tesnilom gostote 120-160 kg/m2.

Talna izolacije:

Talna izolacija (izolacijski estrih) je zaključena na stene zimskega vrta. V primeru, da so stene zimskega vrta postavljene na zidan parapet, je izolacijska fasada z zunanje strani zaključena na steno zimskega vrta. V primeru, da so stene zimskega vrta postavljene na balkon, izolacijskega estriha pa ni možno izvesti, je treba balkon izolirati iz zunanje strani ter izolacijo zaključiti na fasado.Spoj nosilne konstrukcije z elementi sten in strehe mora dopuščati diletacijske pomike med temi tremi elementi. Spoj sten in strehe zimskega vrta z objektom, kateremu je zimski vrt priključen, je v primeru klasične fasade pritrjen na fasado in zaključen z alu odkapno blendo.Pri izolacijski fasadi fasado na mestu spoja prerežemo, streho in stene pa fiksno pritrdimo. Spoj med prerezano izolacijsko fasado in profilom strehe ter stene pa zaključimo z butilnim trakom. 

Postopek montaže zimskega vrta:

  1. Postavitev nosilne podkonstrukcije (konstrukcija je lahko iz različnih materialov kot so: les, jeklo, aluminij).
  2. Montaža zimskega vrta (stene zimskega vrta tvorijo obod zimskega vrta, v katere nato vgradimo posamezne elemente, ki nam omogočajo različne načine odpiranja zimskega vrta).
  3. Zasteklitev strehe oz. sten zimskega vrta.
  4. Montaža žlebov, snegobranov, zaključevanje z alu blendami, silikoniziranje.
  5. Čiščenje zimskega vrta (profilov in stekla).

MIK-ovi NASVETI PRED MED IN PO MONTAŽI

Priporočamo vam, da ste ob prihodu in zaključku dela monterske ekipe doma, da vam bodo naši strokovnjaki na licu mesta razložili posamezne postopke montaže in boste skupaj z vodjo ekipe pregledali opravljeno delo in prevzeli objekt.

Izbrali ste kakovosten zimski vrt - izberite tudi pravilno vrsto montaže!

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih