Domov  >  Zasteklitve  >  Zimski vrtovi

Zimski vrtovi

Katalog Zimski vrtovi in zasteklitve, PDF
Katalog
Zimski vrtovi in zasteklitve

Uživajte v udobju zimskega vrta in pri tem varčujte

Izbira in določitev oblike zimskega vrta zahteva prav poseben pristop, saj je vsak zimski vrt unikaten in popolnoma prilagojen vašemu domu in vašim bivalnim navadam. Odločilnega pomena pri zimskem vrtu je izbira prave lokacije. Kako kakovostno bo bivanje v njem, pa je odvisno od izbire zasteklitve in ustreznega senčenja ter načina zračenja. V naši ponudbi zimskih vrtov lahko izbirate med zimskimi vrtovi različnih oblik in barv, zgrajenih iz PVC ali ALU sistemov.

Kakovosten zimski vrt na pravi legi je dobra naložba tudi iz vidika porabe. S pravilno postavljenim zimskim vrtom in pravilno izbiro zasteklitve ter senčenja in zračenja, lahko zmanjšate vaše stroške ogrevanja tudi do 30 odstotkov.


Kaj moram vedeti, ko se odločam za zimski vrt?

  • Ustrezna izbira lokacije. Vaš zimski vrt naj povezuje prostore v katerih se tudi sicer čez dan največ zadržujete. Zimski vrt je ponavadi tisti prostor, kjer se zadržuje največ ljudi, zato vam odsvetujemo povezavo z otroško sobo ali spalnico.
  • Izbira prave lege. Izogibajte se postavitvi zimskega vrta na južni strani, prostor se bo preveč segreval in potrebovali boste dodatno hlajenje. Najbolj primerna lega za zimski vrt je jugovzhodna ali jugozahodna stran. Svetujemo vam, da se izognete stranem hiše, ki gledajo na cesto ali bolj hrupno okolje, oziroma v tem primeru izberete kakovostna zvočno izolativna stekla.
  • Zasteklitev, senčenje in zračenje zimskega vrta. Pravilno prezračevan in senčen zimski vrt ne potrebuje klimatskih naprav. Pomembno je, da preprečimo segrevanje stekla, zato je treba izbrati dobra toplotno izolativna stekla in kakovostna zunanja senčila, ki najbolje preprečujejo vdor toplote v prostor. Odvisno od velikosti samega zimskega vrta in količine ljudi, ki se najpogosteje zadržuje v prostoru izberite ustrezen način naravnega ali umetnega zračenja.
  • Kakovostna montaža zagotavlja varnost in trajnost zimskega vrta. Če želite, da bo vaš zimski vrt v popolnosti zadovoljil vaše želje in potrebe, je treba zagotoviti tudi pravilno in strokovno montažo. V MIK-u se tega seveda zavedamo, zato montaži posvečamo še posebno pozornost.
  • Prilagodljivost arhitekturni zasnovi vašega doma. Opremljanje doma ali poslovnih prostorov z okni in vrati je pomemben korak pri gradnji, saj je prav stavbno pohištvo tisto, ki v veliki meri določi podobo zgradbe. Tip postavitve zimskega vrta naj bo skladen z arhitekturno zasnovo vaše hiše, upoštevajte pa tudi že vgrajena okna in vrata. Uskladite podobo tudi z izbiro prave barvne kombinacije. Naši sistemi so na voljo v 12 kakovostnih in izjemno odpornih akrilkolornih barvah, med drugimi tudi v ekskluzivni srebrni barvi RAL 9007.

 

Kako izbrati pravi zimski vrt?

Da boste v vašem domu uživali prednosti kakovostnega bivanja, je treba že pri načrtovanju upoštevati vaše bivalne navade in želje in jih uskladiti z naravnimi danostmi okolja in arhitekturno zasnovo hiše ter prilagoditi tehničnimi omejitvami gradnje.

Naši svetovalci bodo predlagali in skonstruirali najprimernejšo rešitev, ki bo ustrezala vam in upoštevala vse obstoječe standarde in bo ne glede na omejitve in zahteve izboljšal kakovost vašega bivanja. Da bo odločite še bolj enostavna, vam na osnovi fotografije vašega doma pripravimo 3D vizualizacijo končne podobe vašega doma z zimskim vrtom.

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih