Domov  >  Prezračevanje  >  Kakovost bivanja  >  MIKrovent 30

MIKrovent 30

Eden ključnih dejavnikov, ki zelo pomembno vplivajo na kakovost bivanja, naše počutje, zdravje in bivalne pogoje v hiši ali stanovanju je zagotavljanje ustrezne temperature in kakovosti svežega zraka v prostoru, tudi ko so okna zaprta.

Poleg že uveljavljenega sistema pasivnega prezračevanja Gecco smo razvili nov, še naprednejši sistem prezračevanja MIKrovent, ki omogoča prezračevanje prostora pri zaprtem oknu z minimalnimi toplotnimi izgubami pri 100% izmenjavi zraka!

Prezračevalni sistem MIKrovent® zagotavlja nadzorovan in varčen dotok svežega zraka v prostor pri zaprtih oknih.

Dobra sodobna okna imajo v primerjavi s starimi okni veliko bolj kakovostno tesnjenje in boljšo toplotno izolativnost, kar pa onemogoča imenjavo zraka in vlage skozi špranje in s tem nekontrolirano izmenjavo zraka v prostoru. Posledica tesnih oken je popolnoma spremenjena klima v bivalnih prostorih, saj se koncentracije škodljivih plinov, vlage in CO2, ki ga izločamo pri dihanju, ne morejo več izenačevati z zunanjimi, nižjimi koncentracijami. Zato je prostore treba ustrezno zračiti.

Kako pravilno zračimo prostore?

Prostore lahko prezračujemo na več načinov, a najbolj učinkovito in zdravo je prezračevanje z minimalnimi toplotnimi izgubami, kar vam sedaj omogoča naš nov prezračevalni sistem MIKrovent.

Prednosti okenskega prezračevalnega sistema MIKrovent:

 • Zagotavlja zdravo, kakovostno in varčno prezračevanje prostora pri zaprtem oknu.
 • Zagotavlja do 68% prihrankov pri stroških nakupa, vgradnje, delovanja in vzdrževanja v primerjavi z podobnimi prezračevalnimi sistemi.
 • 4x nižji strošek začetne investicije v primerjavi s centralnim prezračevalnim sistemom - cena MIKroventa® od 690 €/ kos + DDV.
 • Subvencija EKO sklada 25%.
 • Ne potrebuje dodatnih kanalov za distribucijo zraka, torej odpadejo tudi stroški čiščenja in porabe elektrike za distribucijo po kanalih.
 • Ohranja vse funkcije zaprtega okna, kot n.pr. varovanje pred vlomom, zvočna in toplotna izolativnost.
 • Preprečuje prepih, vdor zunanjega prahu in hrupa, nastanek plesni in ugodnih življenjskih pogojev za pršice itd.
 • Je enostaven za uporabo in omogoča popolno prilagoditev delovanja (ročno ali avtomatsko upravljanje).
 • Omogoča možnost priklopa na centralni nadzorni sistem ali vgradnje senzorja za CO2/VOC in vlago v prostoru.
 • Z uporabo kakovostnih pralnih filtrov (F7, F8) za sveži zrak olajšuje življenje alergikom, preprečuje vstop različnih insektov in čisti vstopajoči zrak.
 • Je del razširitvenega profila okna in zato nevpadljiv.
 • Idealen pri toplotni sanaciji obstoječih stavb ali v novogradnjah.
 • Lahko se prilagodi vsaki dimenziji okna.
 • Zagotavlja prezračevanje skladno z zahtevami novih EU standardov energetske učinkovitosti iz 1.3.2009.
 • Patentiran v 52 državah sveta in nagrajen s Srebrnim cehom OZS in Zlato zvezdo Celjskega sejma.

Kako deluje?

MIKrovent® je edinstven lokalni prezračevalni sistem, ki nadomešča prezračevanje z odpiranjem oken in pri tem ohranja do 87% toplote odhajajočega zraka pri 100% izmenjavi zraka v prostoru.


Dovod in odvod zraka v prostor sta pri MIKroventu po funkcionalnosti podobna kot pri navadnem oknu, vendar je porazdelitev zraka v prostoru enakomerna in zagotavlja prijetno počutje brez prepiha in hrupa. Dovod in odvod sta opremljena s pralnimi filtri, ki preprečujejo vstop mrčesa in prahu.

Vsebuje dva ventilatorja za dovod svežega in odvod slabega zraka ter napravo za rekuperacijo toplote odpadnega zraka (rekuperator toplote), ki omogoča varčevanje z energijo z visokim izkoristkom med  70 in 87%, odvisno od pretoka in temperaturnih pogojev. 

 

 

S filtri za notranji in zunanji zrak ter vračanjem toplote notranjega zraka do 87% svežemu, zunanjemu zraku, sodi MIKrovent med najsodobnejše rešitve lokalnega prezračevanja na svetu.

Enostavna vgradnja in upravljanje

Prezračevalni sistem MIKrovent, lahko vgradite v večino okenskih sistemov MIK. Zaradi svoje kompaknosti ga enostavno vgradimo, za delovanje pa ne potrebuje kanalov ter rešetk za dovod in odvod zraka, edini pogoj je okenska odprtina. Je enostaven za vzdrževanje in upravljanje in s svojo avtomatiko skrbi za čist zrak in nizko koncentracijo CO2 v prostoru.

MIKrovent ima daljinski sistem upravljanja in 4 prednastavljene režime prezračevanja, senzorji CO2/VOC ali sezorji vlage pa zagotavljajo samodejni vklop delovanja, ko dosežene vrednosti prekoračijo ali padejo pod nastavljen nivo.

Varčen in učinkovit

Priključek MIKroventa® je predviden na standardno električno omrežje 230 V, poraba elektrike pa je, tudi zaradi uporabe ventilatorjev z visokim izkoristkom, zelo majhna.

Zahtevajte ponudbo

Izpolnite obrazec desno z e-pošto in telefonom, če želite, da vas kontaktiramo in skupaj poiščemo najboljšo rešitev za vas.
Izberite povezavo Zahtevajte ponudbo, če želite izpolniti razširjen obrazec za pripravo ponudbe.


4 + 1 =
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih