Domov  >  Prezračevanje  >  Boljša klima  >  Zakaj zračimo?

Zakaj zračimo?

Se bojite, da boste imeli po menjavi oken težave s kondenzacijo, s slabim in porabljenim zrakom ter posledično težave z zdravjem?

Zakaj pride do težav s kondenzacijo?

Sodobna okna so zaradi energetske varčnosti postala bistveno bolj zatesnjena, kar pa poleg zagotavljanja minimalnih izgub toplotne energije povzroča tudi zadrževanje nekakovostnega zraka in vlage v prostoru. Pojav kondenzacije v stanovanjskih prostorih pred kakšnimi 30-imi leti skorajda ni bil prisoten, saj okna niso tesnila niti približno tako dobro, kot tesnijo danes.

Sodobna okna bolje tesnijo in toplotno izolirajo

Sodobna, dobra okna imajo v primerjavi s starimi okni veliko boljše tesnjenje in toplotno izolativnost, ki pa onemogoča pihanje skozi špranje in s tem zmanjša zračenje. Včasih se je zaradi slabšega tesnjenja oken v prostoru samodejno zamenjalo več zraka, danes pa moramo za prezračevanje poskrbeti sami.

Prostore lahko zračimo na več načinov:

Prezračevalni sistemi MIK vam omogočajo kakovostno prezračevanje in onemogočajo rosenje

PVC okna MIK ponujajo rešitev odpravljajo nevšečnosti zaradi pojava rosenja, saj jih lahko opremite z osnovnim okenskim prezračevalnim sistemom GECCO, ki samodejno zagotavlja optimalno menjavo zraka v prostoru. PVC okna MIK kakor tudi lesena okna MIK pa lahko opremite tudi z inovativnim prezračevalnim sistemom MIKrovent, ki ima vgrajen rekuperator toplote in zagotavlja učinkovito prezračevanje z minimalnimi toplotnimi izgubami.
Več o posameznih prezračevalnih sistemih MIK si preberite na naših spletnih straneh:

Zahtevajte ponudbo

Izpolnite obrazec desno z e-pošto in telefonom, če želite, da vas kontaktiramo in skupaj poiščemo najboljšo rešitev za vas.
Izberite povezavo Zahtevajte ponudbo, če želite izpolniti razširjen obrazec za pripravo ponudbe.


4 + 1 =
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih