Domov  >  Okna  >  Ostali dodatki  >  Navodila za uporabo in vzdrževanje

Navodila za uporabo in vzdrževanje

Energijska ploščica MIK je primerna za namestitev na že vgrajena okna. Uporabo Energijske ploščice priporočamo v vseh prostorih kjer preživite več časa oziroma ste bolj aktivni in ustvarjalni (pisarne, dnevni prostori, otroške sobe, bolniške sobe, hotelske sobe, …). Za optimalen učinek Energijskih ploščic priporočamo namestitev ene Energijske ploščice v prostor tlorisne površine do 25 m2.

  1. Ploščico prilepite na sredino steklene površine 5 cm od zgornjega roba zasteklitvene letvice. Na dvokrilnih asimetričnih oknih nalepite Energijsko ploščico na steklo večjega okenskega krila, pri simetričnih dvokrilnih oknih pa na steklo krila na katerem je nameščena pololiva (kljuka). Prostor, kjer bo nameščena Energijska ploščica najprej temeljito očistite s standardnim čistilom za čiščenje stekla in mehko bombažno krpo.
  2. Odlepite zaščitne lističe na posebnih dvostranskih lepilnih trakovih, ki so pritrjeni na hrbtni strani Energijske ploščice in jo z enakomernim pritiskom pritrdite na očiščeno stekleno površino okna. Svetujemo vam, da ploščice najprej prilepite z »začasnim« lepilnim trakom, da jih lahko v primeru, da z njihovim delovanjem ne bi bili zadovoljni odlepite in vrnete proizvajalcu. V tem primeru najprej odlepite zaščitni listič na sredinskem lepilnem traku oba stranska trakova pa pustite zaščitena.
  3. Ko se odločite za trajno namestitev ploščic, pa odlepite tudi zaščitne lističe na obeh stranskih lepilnih trakovih in tako pritrdite ploščico z vsemi tremi trakovi.


Opomba: Pravokotne Energijske ploščice MIK dobi kupec že vgrajene v okenski sistem Energijska okna in ne zahtevajo dodatnih navodil za uporabo ali vzdrževanje.

Navodila za čiščenje okroglih Energijskih ploščic MIK

Energijske ploščice očistite z rahlo vlažno bombažno krpo, nato pa obrišite s suho bombažno krpo. Za čiščenje Energijskih ploščic ne uporabljajte kemičnih ali mehanskih sredstev, saj lahko poškodujete energetski zapis v informacijski celici.

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih