Domov  >  Okna  >  Oblike in tipi  >  Panoramske stene

Panoramske stene

Panoramska stena, bodisi drsna, nagibna ali zložljiva, bo vaš dom odprla in ga povezala z zunanjim delom vašega doma. Vrata panoramskih sten ne zahtevajo odpiralne površine navznoter ali navzven in vam ne bodo kratila prostora.

Panoramske stene še dodatno osvetlijo prostor in vam povečajo bivalno površino. Panoramske stene so na voljo v drsni, nagibni ali zložljivi (harmonika) izvedbi in v PVC, LES in ALU materialih.

Panoramske stene so primerne predvsem za tiste prostore, ki jih želite še dodatno osvetliti in si zagotoviti širok prehod in povezavo z zunanjim prostorom.

V naši ponudbi najdete drsno nagibne, dvižno drsne in pa zložljive panoramske stene, ki jih izdelamo po meri, in sicer iz PVC, lesenih ali ALU profilov.

Drsno nagibne panoramske stene

Pri drsno nagibnih panoramskih stenah se drsno  krilo najprej odpre na zračenje - nagib (kip) in nato drsi po vodilih mimo fisknega dela stene. Maksimalna priporočljiva dimenzija drsno nagibne stene je 3200 X 2200 mm.

Drsno-nagibna panoramska stena

Dvižno drsne panoramske stene

Pri dvižno drsnih panoramskih stenah se drsno krilo najprej rahlo dvigne in nato po vodilih drsi mimo fiksnega dela stene. Drsno krilo in fiksni del stene v zaprtem stanju nista na istih vodilih in v isti ravnini.

Pri drsno dvižnih stenah je možna izvedba z nizkim pragom. Ta izvedba je primerna predvsem za zasteklitev večjih površin, saj je maksimalna priporočljiva dimenzija dvižno drsne stene 4000 x 2400 mm

Dvižno-drsna panoramske stena

Zložljive (harmonika) panoramske stene

Zložljive oz. harmonika panoramske stene so sestavljene iz več segmentov in se odpirajo sklopno oz. po sistemu harmonike in se zlagajo v samem prehodu.

Možnih je več načinov in smeri odpiranja (vsa krila v eno stran ali pa delno v levo in delno v desno smer)

Pri zložljivih stenah je možna tudi izvedba z nizkim pragom, maksimalna priporočljiva dimenzija je 4800 x 2200 mm.

Zložljiva (harmonika) panoramska stena

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih