Domov  >  Okna  >  Dodatki za okna  >  Senčila

Senčila, žaluzije in rolete

Senčila iz ponudbe MIK prijetno senčijo vaš dom in ga varujejo pred radovednimi pogledi in vlomilci. S pravilno izbiro in uporabo senčil lahko prihranimo tudi do 80% energije potrebne za ohlajanje prostorov.

Katera senčila izbrati?

Ponujamo vam kakovosten izbor zunanjih in notranjih senčil. Z izbiro ustreznih in kakovostnih senčil lahko še dodano okrepite toplotno in zvočno izolativnost vašega doma. Poleg standardne ponudbe notranjih in zunanjih senčil vam dobavimo tudi notranje roloje, lamelne zavese, brisoleje, pliseje in zunanje screen roloje, ki se lahko uporabljajo kot samostojna senčila ali v kombinaciji z roletami.Pestra izbira tako notranjih kot zunanjih senčil vam zagotavlja razkošje materialov in oblik in popolno prilagoditev vsakemu okusu in stilu.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije služijo zaščiti okna pred zunanjimi vplivi in usmerjenju svetlobe za zatemnitev prostora, hkrati pa preprečujejo segrevanje steklenih površin, kar prispeva k prijetnejši bivalni klimi. Lahko jih upravljate ročno ali na električni pogon. Standardno so dobavljive v 10 različnih barvnih odtenkih, po naročilu pa tudi vseh barvah RAL lestvice. Senčenje z zunanjimi žaluzijami lahko dopolnite s komarniki, da preprečite mrčesu vstop skozi okna pri dvignjenih senčilih.

Rolete

Rolete so izredno energijsko učinkovite, saj zmanjšujejo toplotne izgube, preprečujejo pregrevanje prostora in omogočajo popolno zatemnitev prostora. Odlično ščitijo vse vrste oken pred vplivi okolja in pred vlomi. Rolete lahko upravljate ročno ali z elektromotorjem na klasično ali daljinsko vodenje. Pestra barvna paleta dovoljuje skladnost z lesenimi okni, kakor tudi s PVC ali ALU okni in vrati. Senčenje z roletami lahko dopolnite s komarniki, da preprečite mrčesu vstop skozi okna pri dvignjenih roletah ali s screen roloji, ki jih lahko vgradite v roleto ali jih uporabljate ločeno.

Glede na sistem vgradnje ločimo naslednje tipe rolet:

  • Nadokenske rolete so vgrajene na notranji strani v vidni roletni škatli nad oknom. Škatla je iz PVC ali poliuretanske pene in dobavljiva v različnih lesnih imitacijah ter različnih barvah po RAL-u, stranska vodila so iz PVC-ja, aluminija, v imitaciji lesa ali barvana po RAL-u. Izbirate lahko med 15 barvnimi ALU lamelami in 9 PVC lamelami.
  • Predokenske rolete so vgrajene na zunanji strani okna. Lahko so vgrajene tako, da je roletna škatla vidna na fasadi ali pa je skrita pod ometom. Roletna škatla je iz odpornega brizganega ali valjanega aluminija, iz česar so tudi stranska vodila rolet. Izbirate lahko med 15 barvnimi ALU lamelami in 9 PVC lamelami.

Polkna

Naša ponudba zajema kakovostna polkna iz umetnega materiala, aluminija ali lesa. So enostavna za uporabo in vzdrževanje. Polkna ščitijo pred vremenskimi in okoljskimi vplivi in so primerna za namestitev na vse vrste oken. S polkni lahko prostor senčimo in hkrati zračimo. MIK polkna so na voljo v pestri paleti barv.

Zunanji screen roloji

Zunanji screen roloji so primerni tako za senčenje kot za popolno zatemnitev prostorov, odvisno od platna. Platna, ki se uporabljajo, so lahko navadna poltransparentna, sreen ali zatemnitvena. Na voljo so v različnih barvah. Roloje je možno upravljati ročno ali na električni pogon preko stikal ali daljinskega upravljanja.

Brisole senčila

Brisole senčila se uporabljajo kot fiksni element fasade. Predstavljajo popolno rešitev za senčenje velikih steklenih površin, kjer je potrebna zračnost fasade, zaščita pred vetrom, dežjem in snegom. Standardne so na voljo v srebrni in beli barvi, ostalo barve so dobavljive po naročilu.

Notranje žaluzije Standard

Notranje žaluzije Standard so osnovni sistem notranjih žaluzij s klasičnim mehanizmom za odpiranje in zapiranje lamel s palico ter dvigovanje in puščanje z vrvico. Žaluzije Standard so primerne za senčenje nestandardnih oblik oken kot na primer polkrožne, trapezne in trikotne oblike. Žaluzije nepravilnih oblik lahko s pomočjo vodila le nagibate, ne morete pa jih dvigovati.

Standardna širina lamel je 25 mm, žaluzije pa so na voljo v približno 30 različnih barvnih odtenkih. Če se za namestitev žaluzije ne odločite ob montaži oken, lahko žaluzije zelo enostavno namestite tudi sami.

Notranje žaluzije ISO DESIGN

Notranje žaluzije ISO DESIGN upravljate s kroglično vrvico, ki omogoča hitro in preprosto reguliranje svetlobe ali dvigovanje in spuščanje žaluzije. Žaluzije ISO DESIGN so na voljo v 50 različnih barvah, izjemno odpornimi na mehanske poškodbe in sončne žarke. Če se za namestitev žaluzije ne odločite ob montaži oken, lahko žaluzije zelo enostavno namestite tudi sami.

Lamelne zavese ali navpične žaluzije

Lamelne zavese ali navpične žaluzije so primerne predvsem za senčenje srednje velikih in velikih steklenih površin. So idealna izbira za senčenje prostora, v katerem ne potrebujete popolne zatemnitve, temveč le zastiranje direktne svetlobe. Lamelne zavese se lahko montirajo v strop ali steno in so na voljo v različnih dimenzijah in barvah.

Notranji screen roloji

Notranji screen roloji so primerni tako za senčenje kot za popolno zatemnitev prostorov, odvisno od platna. Platna, ki se uporabljajo, so lahko navadna poltransparentna, screen ali zatemnitvena in so na voljo v različnih barvah. Roloje lahko upravljate ročno ali na električni pogon preko stikal ali daljinskega upravljanja.

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih