Domov  >  Okna  >  Dodatki za okna  >  Okovje

Okovje

Winkhaus activPilot

Stavbno pohištvo MIK je standardno opremljeno z varnostnim okovjem Winkhaus activPilot. Nagibno vrtljivi sistem okovja activPilot omogoča nov sistem zapiranja, ki je preprost za uporabo in zagotavlja še boljšo zaščito in tesnjenje ter dolgo življenjsko dobo.

Varnostno okovje Winkhaus activPilot odlikujejo jekleni varnostni zaporni elementi in sistem zapiranja »gobica« po celem okvirju, ki onemogoča prisilno odpiranje okna. Zapirala v obliki gobice imajo posebno obliko zatičev v obliki gobice, ki je pri zaprtem oknu popolnoma ujeto v zapirnik na okvirju in onemogoča prisilno odpiranje okna kadar je le to v zaprtem položaju. Sistem gobica omogoča vsakemu posamezniku, da na enostaven način brez kakršnegakoli orodja poljubno nastavi tesnjenje okna (do +/- 0,8 mm) in si tako zagotovi poljuben pretok svežega zraka.

Okno z varnostnim okovjem Winkhaus activPilot.
Varnostni sistem zapiranja "gobica".
Osnovni zapiralni element.
Modularnost okovja AktivPilot omogoča številne prilagoditve in nastavitve.
Segmentno odpiranje okna na kip.
Varnostni zapiralni element.
Večfunkcijski element okovja, ki v enem združuje zaporo pololive v odprtem položaju, dvigovalec krila in vzmetno zapiralo balkonskih vrat.
Kontrola odprtosti oken (gretje, hlajenje, vlom).
Nagibni zapiralni element.

Površinska zaščita MACO TRICOAT

V PVC okenskem sistemu Royal Line uporabljamo posebno okovje Maco z dodatno površinsko zaščito okovja TRICOAT. Okovje Maco TRICOAT odlikuje poleg odlične protivlomne zaščite in tesnjenja tudi izjemno odporen premaz TRICOAT, zaradi katerega je to okovje posebej primerno za zasteklitev prostorov z izjemno visoko stopnjo vlažnosti ali izpostavljenosti agresivnim vremenskim in okoljskim vplivom, kot so npr. objekti v pasu 1000 m od morja (sol, klor, amoniak in ostale škodljive snovi). Test obstojnosti okovja Maco Tricoat je dokazal 3x boljšo obstojnost (testirano 1000 ur v slani vodi) na agresivne vremenske in okoljske vplive kot ostala primerljiva okovja.

Varnostna pololiva SECUSTIC

Raziskave kažejo, da se kar 1/3 vlomov v hiše in stanovanja zgodi skozi okna, pri čemer pride do poškodbe okna največkrat zaradi nasilnega premikanja pololive iz zunanje strani. Varnostna pololiva Secustic ima v mehanizmu vgrajeno posebno varnostno sklopko, ki preprečuje kakršnokoli premikanje pololive iz zunanje strani in tako onemogoča prisilno odpiranj okna. V kateremkoli položaju odrtega okna, se zaporni mehanizem zagozdi s slišnim klikom in nas opozori, da je kljuka v varnostnem položaju (patentiran sistem). Vsa okna MIK so opremljena s varnostno pololivo Secustic.

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih