Domov  >  Energetska klinika  >  MIKova Energetska klinika  >  Termografija

Termografija

Termografija je metoda infrardeče termografije, s katero izvajamo brezkontaktne meritve temperature in prikažemo porazdelitve toplote po površini elementa, naprave ali objekta. Termografija omogoča odkrivanje napak in toplotnih izgub objekta.

Čemu termografski pregled?

Včasih gradnja ni postavljala bistvenih zahtev po energijski varčnosti. Skrb za okolje, naraščajoče cene ogrevanja ter zakonske omejitve pa nas vodijo k temu, da posvečamo vedno večjo pozornost doseganju energijsko varčnega in bolj zdravega bivalnega okolja. Osnovni pogoj za doseganje takšnih standardov sta zagotovo kakovostna gradnja in uporaba visoko kakovostnih energijsko učinkovitih materialov, predvsem stavbnega pohištva, ki se je izkazalo kot največji dejavnik izgube toplotne energije v objektih.

S pomočjo termografskega pregleda zagotovimo hitro in zanesljivo informacijo o površinski temperaturi objekta. Temperaturne razlike oziroma anomalije pa so velikokrat predznak za prihajajočo okvaro, zato ta metoda omogoča visoko stopnjo preventivnega delovanja in odprave napak v gradnji ter in posledično možnost prihranka.

Pri postopku termovizije uporabljamo termokamere, ki jih pogosto imenujemo tudi infrardeče ali pa toplotne kamere, so človekovo sposobnost zaznavanja svetlobe razširile iz vidnega v srednji in dolgovalovni infrardeči del spektra. Po delovanju in zgradbi so enake običajnim TV video kameram, imajo optiko, detektor IR sevanja, elektroniko za obdelavo signalov in zaslon za prikaz toplotne slike. Format slike običajno ustreza različnim TV standardom, od tod tudi ime »termovizija«, ki pa se vse manj uporablja.

Z metodo infrardeče termografije preverjamo:

  • stanje izolacije, napak gradnje,
  • napake pri vgradnji oken,
  • tesnjenje vrat in oken,
  • pojav vlage v stenah ter določitev vzrokov povečane vlažnosti in razvoja plesni,
  • pojav toplotnih mostov,
  • napake v hidroizolaciji streh,
  • kakovost delovanje toplotnih in hladilnih naprav (radiatorjev, ogrevanja,...),
  • stanje električnih omar in inštalacij in
  • napake pri inštalacijah talnega ogrevanja in toplovodnega omrežja.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko elektronske pošte ali brezplačne telefonske številke 080 12 24, nekaj vprašanj in odgovorov nanje pa vam podajamo v rubriki Vprašajte strokovnjaka

Zahtevajte ponudbo

Pokličite zdaj

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih