Domov  >  Energetska klinika  >  MIKova Energetska klinika  >  Energijsko učinkovite rešitve

Energijsko učinkovite rešitve

MIK-ova Energetska klinika zagotavlja energijsko učinkovite rešitve sanacije ali novogradnje

Sanacija ali obnova objekta ne pomeni več le podaljšanje življenjske dobe objekta, temveč tudi izboljšanje kakovosti bivanja v njem, kar se seveda nanaša tudi na energijsko učinkovitost objekta.  A slabo načrtovanje in nekakovostna izvedba obnovitvenih del lahko tudi poslabšata kakovost objekta in seveda posledično oslabita ali celo onemogočita bivanje v objektu. Le dober načrt in usklajenost posameznih faz ter seveda kakovostno opravljena dela vam bodo zagotovila pričakovan rezultat in varčnost objekta ter izboljšala kakovost bivanja v njem. Ker želimo našim strankam zagotoviti kakovostne in celovite rešitve, vam strokovnjaki naše Energetske klinike nudijo strokovno pomoč in rešitve za bodisi sanacijo ali izgradnjo objekta, ki vam bo zagotavljal topel in varčen dom.

Kako do energijsko varčnega doma?

Največje toplotne izgube pri objektih so skozi stavbno pohištvo, deloma zaradi zasteklitve, deloma zaradi nekakovostne montaže. Sledijo izgube skozi  neizolirana podstrešja, neizolirane fasade in kar je zelo pomembno in pogosto zanemarjeno, tudi skozi neizolirane temelje objekta. Velike izgube predstavljajo tudi predimenzionirane ogrevalne naprave z ročno nastavitvijo regulacije.

Na osnovi opravljene Analize zgradbe vseh omenjenih dejavnikov, ki vplivajo na energijsko varčnost objekta in energetskih posnetkov (termovizije) ter analizi porabe energije, vam pripravimo konkretne rešitve za učinkovito sanacijo stavbe ali izvedbo novogradnje. Po sanaciji pa vam na vašo željo izdelamo tudi energetsko izkaznico vašega doma, ki vam bo podala konkretne podatke o energijski varčnosti vašega doma.

1. Analiza stanja objekta:

  • Analiza porabe energije za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje objekta
  • Analiza porabe električne energije
  • Analiza toplotnih izgub skoz ovoj zgradbe (temelji, streha, fasada)
  • Termovizija stavbnega pohištva (okna, vrata, zimski vrtovi)

2. Poročilo o stanju objekta:

  • Priprava poročila o stanju objekta pred sanancijo vsebuje konkretne podatke o toplotnih izgubah na objektu

3. Zdravljenje zgradbe - načrt sanacije

  • Na osnovi opravljene analize stanja ter arhitekturnih zakonitosti lege in izgradnje objekta pripravimo načrt sanacije objekta s poudarkom na stavbnem pohištvu ter izračun prihrankov energije in stroškov ob upoštevanju podanega predloga.

Kakovostni izdelki zagotavljajo kakovostno sanacijo

V sklopu Energetske klinike ne le svetujemo kako učinkoviti obnoviti hišo, temveč tudi razvijamo, testiramo in primerjamo naše izdelke - okna, vrata, zimske vrtove in steklene fasade, vrste montaže, da vam lahko zagotovimo resnično kakovostne rešitve za energijsko učinkovite zasteklitve. Na osnovi primerjave različnih sistemov pa dobi kupec tudi natančno sliko o višini investicije ter o višini prihrankov, ki si jih bo zagotovil z učinkovito sanacijo doma.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko elektronske pošte ali brezplačne telefonske številke 080 12 24, nekaj vprašanj in odgovorov nanje pa vam podajamo v rubriki Vprašajte strokovnjaka.

Želite izboljšati kakovost vašega bivanja?

Za svetovanje pokličite

080 12 24
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih